Son anketine göre CHP, AK Parti'yi yakaladı!

Yerel seçimin de konuşulduğu PM toplantısında son anket sonuçları masaya yatırıldı.

Son anketine göre CHP, AK Parti'yi yakaladı!

CHP Parti Meclisi toplantısında Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın yerel seçimlere ilişkin brifing verdi. Son anket çalışmalarının da ele alındığı brifingde, halen CHP’li başkanların yönettiği belediyelerin tamamına yakının yeniden kazanılacağı mesajı verildi. Toplantıda, AK Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni kazanmak için çok fazla çaba harcadığı ancak buna karşın CHP’nin İzmir’i kaybetmeyeceği değerlendirmesinde bulunulurken, Ankara ve İstanbul’da da AK Parti ile aradaki farkın çok küçük olduğu, doğru aday tercihiyle her iki büyükşehir belediyesinin de alınabileceği tespitinde bulunuldu.

Öte yandan toplantıda, Kılıçdaroğlu’nun zaman zaman kamuoyu önünde tartışan ve parti içinde kavga görüntüsü veren “sol kanat” ile “ulusalcı kanat”ı uyardığı öğrenildi. CHP liderinin, “Parti içi kavga haberlerinin kaynağı sizlersiniz. Bir daha bu hataya, bu tuzağa düşmeyin. Buna bir daha alet olursanız, sizi CHP’li saymam. Parti içi fikir tartışmalarına kavga havası verilmesi doğru değil” diyerek her iki kanadı da eleştirdiği belirtildi.

Milliyet'te yer alan habere göre çözüm sürecine mesafeli duran CHP, kendi tutumunu halka anlatmak amacıyla oluşturmaya hazırlandığı demokrasi manifestosunu başta bölge halkıyla paylaşmak amacıyla özgürlük mitingleri” yapma ve Doğu ile Güneydoğu Anadolu bölgelerine gitme kararı aldı. Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin başkanlığında bir komisyon oluşturulurken, eski bakanlar Ercan Karakaş ve Fikri Sağlar’ın oluştuğu ilk grubun Diyarbakır’a gitmesi kararı alındı.
<< Önceki Haber Son anketine göre CHP, AK Parti'yi yakaladı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER