Süleyman Soylu'daki değişim herkesi şaşırtıyor!

Süleyman Soylu önce 'Yolsuzluğa battılar' dedi, sonra adı yolsuzluğa karışan bakanları savundu..

Numan Kurtulmuş ve Süleyman Soylu'nun şaşırtan değişimi!

  • AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Başbakan Erdoğan'ı "ezeli ve ebedi başkan" ilan etti. 
  • Ancak Soylu, Demokrat Parti genel başkanı iken AK Parti'yi ve Başbakan'ı çok sert sözlerle eleştiriyor, hükümetin yolsuzluğa battığını söylüyordu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için, "Tayyip Erdoğan Türkiye'nin ilelebet ezeli ve ebedi başkanıdır." sözlerini söylemişti.

Soylu, Demokrat Parti Genel Başkanı iken, Başbakan Erdoğan'ı ağır bir dille eleştiriyor, Hükümetin yolsuzluğa battığını söylüyordu. 

"Bu yolsuzluğun içerisine batmış bu hükümet hala bundan anlamazsa inat ederse altı ayda kırmızı kartı ben gösterip oyun dışı bırakacağım." diyen Soylu, yolsuzluk iddiaları yeniden gündeme geldiğinde bu kez kırmızı kartı göstermedi. Aksine yolsuzluk iddialarına adı karışanları savundu.

Süleyman Soylu daha birkaç yıl öncesine kadar, Başbakan Erdoğan'ın, Adnan Menderes'e benzetilmesine de, "Rahmetli Menderes'le kendini kıyas ediyorsun yedi yıldır bu milleti oyalıyorsun. Yedi yıldır bu milleti kandırıyorsun. Ve yedi yıldır bu milletin insanını istismar ediyorsun." diyerek isyan ediyordu. 

Soylu, Ak Parti'ye katıldığında tam tersi açıklamalar yaptı, Ak Parti'nin Menderes ve Özal sürecinin devamı olduğunu söyledi. Ak Parti'ye geçtikten sonra "Evime geldim" diyen Soylu bakın neler söyledi:

"Evime geldim. Şimdi millet bu Ak Parti'den 60'ta beklediğini, 70'lerden sonra tekrar beklediğini rahmetli Özal'dan 89'dan sonra beklediğini bir şekilde ortaya koymayı beklemektedir." 
<< Önceki Haber Süleyman Soylu'daki değişim herkesi şaşırtıyor! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER