Davutoğlu'ndan muhalefete 'siz hepiniz ben tek' çağrısı


Başbakan Ahmet Davutoğlu, muhalefet partilerine 'siz hepiniz ben tek' çağrısı yaparak, "Tek tek gelmeyin hepiniz birlikte gelin. Hepinize karşı zafer kazanmak bizim için daha da zevk verici olacak." dedi. AK Parti'nin sırat-ı müstakimde yürüdüğünü, diğerlerinin ise yanlış yolda olduklarını savunan Davutoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye 'paralelle mücadele' çağrısı yaptı. Davutoğlu, "Sayın Bahçeli elipsle üçgenle uğraşmasın biraz paralelle ilgilensin paralelle. Milletle yolu hiç kesişmeyen hani paralel sonsuza kadar yan yana gider ya hep bunlar yan yana gidiyorlar. Milletle yolları hiç kesişmiyor. Kesişim noktaları yok. Onlar paralelle paralel bir şekilde yürümeye devam etsinler. Biz sırat-ı müstakimde yürümeye devam ediyoruz, devam edeceğiz." dedi.

TBMM'deki AK Parti Grup Toplantısı'nda konuşan Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, muhalefetin çok değişik koalisyon çabalarını sürdürdüğünü savundu. Davutoğlu, "Dikkat edin CHP, MHP, HDP Türkiye gündemi üzerinden kendi politikalarını anlatmak yerine sürekli olarak farklı çabalarla AKP üzerinden siyaset yapmaya çalışıyorlar. Biz İzmir'e Aydın'a mı gittik bir bakıyorsunuz ertesi gün Kılıçdaroğlu oraya gidiyor. Ümit ediyoruz ki bizim gittiğimiz her yere giderek ülkeyi tanımaya başlar. Ankara'nın dar koridorlarından çıkar. Ama açık söyleyeyim hızımıza kimsenin yetişmesi mümkün değil. Onlar arkamızda bizi takip etmeye devam etsinler." ifadelerini kullandı.

Kendileri milletle buluşurken, milletle geleceğe kararlı bir şekilde yürürken perde gerisinde bazı ittifak çalışmalarının da yürümekte olduğunu gördüklerini söyleyen Davutoğlu, "Dikkat edin geçen sene 17-25 Aralık kumpaslarından sonra 30 Mart'a giderken sadece AK Parti'yi engellemek için bu paralel çete şu propagandayı yaptı. Her yerde AK Parti karşısında kim güçlüyse onu destekleyeceğiz. Doğuda, Güneydoğuda HDP'yi, kıyılarda CHP'yi, İç Anadolu'da MHP'yi. Düşünün Kur'an kurslarını Kur'an öğrenmeyi yasaklayan bir tek parti zihniyeti ile işbirliği yapmaktan çekinmedi bunlar. Aynı şekilde çözüm sürecine bir taraftan karşı çıktılar bir taraftan HDP ile kol kola girmekte hiçbir beis görmediler. MHP'nin durumu ise daha da ilginç. MHP de yine bu paralel çeteye karşı çıkmak yerine bütün bu organizasyon içinde yer aldı ve çatı adayla cumhurbaşkanımızın adaylığı karşısında ortak bir adayla sahneye çıktılar. Ama ne oldu? Onlar çatı aday etrafında birleşirken biz milletle bütünleştik ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinde onlara en büyük dersi verdik." ifadelerini kullandı.

'BAHÇELİ ELİPSE UĞRAŞACAĞINA PARALELLE UĞRAŞSIN'

Davutoğlu, ardından Bahçeli'yi şu sözlerle eleştirdi: "Şimdi Sayın Bahçeli yine geometri merakına sarmış. Gelir dağıtımını anlatırken piramitten bahsetmiş elipse döndürelim bunu demiş. Kendi iktidarları döneminde gelir dağılımının nasıl olduğunu herkes biliyor. Türkiye'nin yüzde 30'u 4 doların altında yaşıyordu. Yüzde 5'e yakın bir nüfus 1 doların altında yaşıyordu. Şimdi 1 doların 2 doların altında yaşayan yok. 4 doların altında ise yüzde 3'lük bir oran kaldı. İnşallah onu da yakında 4 doların üzerine çıkaracağız. Sayın Bahçeli elipsle üçgenle uğraşmasın biraz paralelle ilgilensin paralelle. Milletle yolu hiç kesişmeyen hani paralel sonsuza kadar yan yana gider ya hep bunlar yan yana gidiyorlar. Milletle yolları hiç kesişmiyor. Kesişim noktaları yok. Onlar paralelle paralel bir şekilde yürümeye devam etsinler. Biz sırat-ı müstakimde yürümeye devam ediyoruz, devam edeceğiz."

Ahmet Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "30 Mart'ta her yerde AK Parti'nin karşısında kim varsa onu destekleyin propagandası yaygınlaşınca Konya'da söylemiştim, zaferin de bir tadı var. Tek tek gelmeyin hepiniz birlikte gelin. Hepinize karşı zafer kazanmak bizim için daha da zevk verici olacak. Benim Anadolu'nun her bir köşesinde gördüğüm heyecan kongrelerimizde gördüğüm coşku 12 yıl sonra AK Partiye ne bezginlik bulaşmış ne yorgunluk. Hep diriyiz hep iriyiz hep geleceğe omuz omuza yürüyoruz. Onlar telaş içinde kendi dertlerine düşsünler. Birbirleri ile nasıl ittifak içinde olacaklarını hesap etsinler. Biz milli irade istikametinde sırat-ı müstakimde yürüyeceğiz.
CHP'den MHP'den ya da HDP'den Türkiyenin temel meseleleri ile ilgili tek bir görüş duyuyor musunuz? Hayır. Alternatif bir dış politika yaklaşımı var mı? Yok. Alternatif bir ekonomi yaklaşımı var mı? Yok. Baktılar Türkiye'de ümit yok, bu sefer Yunanistan'daki gelişmeye Çipras'a ümit bağladılar onu örnek alıyorlar. Çipras ile telefon görüşmesi yaptığımda kendisine de ifade ettim. O da buna katıldığını söyledi. 2002'de nasıl Türk ekonomisi mefluç hale gelmişse nasıl bütün siyasi partilerden ümit kesilmişse biz milli iradeyi arkamıza alarak rasyonel politikalarla 12 yılda hasta adam denilen bir ülkeyi küresel güç haline getirdik. Bu sayın Çipras buna katıldığını ifade etti. Biz sadece milletimizi örnek alıyoruz, milletimizle birlikte yürüyoruz."

Davutoğlu, son olarak da "Muhalefet ise acaba başka başarılardan ilham alıp Türkiye'ye bir şey aktarabilir miyim telaşı içinde. Veya popüler gündem arayışları içinde. Onlara tavsiyem hiç başka yere gitmesinler. Anadolu'ya sığınsınlar, Trakya'ya sığınsınlar. Bizim yaptığımız gibi Anadolu ve Trakya insanını terleriyle terleri, gönülleriyle gönülleri buluşsun. Ankara'da bir takım kriz beklentileri içinde siyaset yapmak yerine siyaset dizaynı yapan paralel çete ile işbirliği yapmak yerine kendilerine güvensinler. Ama kendilerine güvenemezler. Çünkü siyasette omurgaları yok, duruşları yok. Siyasi kimlikleri berrak değil. Bir gün bakarsınız cumhuriyetçi, ertesi gün paralelcilerle işbirliği içinde. Bir gün ulusalcı ertesi gün bölücülerle koalisyon hazırlıkları içinde. Önemli olan siyasette duruştur, omurgadır. Bu da sadece AK Parti'nde var." diye kaydetti. CİHAN
<< Önceki Haber Davutoğlu'ndan muhalefete 'siz hepiniz ben tek' çağrısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER