Prigojin doğruladı, Wagner geri çekiliyor

Moskova’ya ilerleyen Wagner askerleri geri çekiliyor.

SHABER3.COM

Yevgeniy Prigojin, kan dökülmesini önlemek için durma kararı aldıklarını açıkladı.

Prigojin, Wagner güçlerinin Moskova'ya 200 kilometre kala durduklarını ve varılan anlaşmaya uygun olarak kamplarına geri döneceklerini söyledi.

Bir gün önce Moskova'ya "adalet yürüyüşü" başlattıklarını ve şu ana kadar tek damla kan akıtmadıklarını söyleyen Prigojin, şu anda konvoylarını durdurarak geri döneceklerini teyit etti.

Prigojin, Rus kanının dökülebileceğini fark ettiklerini, ilerleyişi durdurarak "plana göre sahra kamplarına dönme" emrini verdiğini söyledi.

Belarus Devlet Başkanı Aleksander Lukaşenko, Putin’inm ricası üzerine Wagner grubu kurucusu Yevgeniy Prigojin ile anlaştığını duyurmuştu.

Lukaşenko aracılığında Prigojin’le anlaşıldığı duyuruldu

Belarus Devlet Başkanı Aleksander Lukaşenko, Wagner grubu başkanı Yevgeniy Prigojin ile anlaştığını duyurdu.

Belarus devlet haber ajansından yapılan duyuruda, Wagner’in ilerleyişini durdurmak ve Rusya’da yaşanan gerilimi azaltmak için Prigojin ile anlaştıkları açıklandı.

Belarus Cumhurbaşkanı Lukaşenko, Vladimir Putin'in talebi üzerine Wagner PMC başkanı Yevgeny Prigojin ile görüştüğünü bildirdi.

Lukaşenko yaptığı açıklamada, ‘‘Bütün gün yürüdüler. Sonuç olarak, Rusya topraklarında kanlı bir katliam başlatmanın kabul edilemezliği konusunda bir anlaşmaya varıldı’’ dedi.

Yevgeny Prigojin, Belarus Devlet Başkanı'nın Wagner’in hareketini durdurma ve gerilimi azaltmak için birşeyler yapma teklifini kabul etti. Taraflar hazırlanan yazılı sözleşmede anlaştı ancak henüz anlaşmanın imzalandığı konusunda resmi açıklama yapılmadı.

Komersant tarafından verilen haberde ise aynı bilgiyi Prigojin teyit etti. Wagner başkanı yaptığı açıklamada, plana göre hareket edeceklerini ve askeri konvoylarını geri çekeceklerini duyurdu.

Askeri konvoyları geri çekecekler ve askeri üslerine geri döneceklerini söyledi.
Samanyoluhaber.com Moskova
<< Önceki Haber Prigojin doğruladı, Wagner geri çekiliyor Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER