"Putin ekibi KGB'den; Cumhurbaşkanı'nın ekibi ise İETT'den"


CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Rusya'nın Türkiye'ye uluslararası arenada yönelttiği suçlamalara Cumhurbaşkanı Erdoğan ile hükümetin bu iddialara tatmin edici bir cevap vermek zorunda olduğunu vurguladı. Gök, Putin'in ekibinin Sovyet gizli istihbarat servisi KGB'den olduğunu; Cumhurbaşkanının ekibinin ise İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel (İETT) İşletmeleri'nden olduğunu söyledi.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Mecliste basın toplantısı düzenledi. Uluslararası arenada Türkiye'ye yönelik çok ciddi suçlamalar olduğunu hatırlatan Gök, kaçak petrol ticareti yapmakla suçlanıldığını ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve iktidarın bu suçlamalara inandırıcı ve tatmin edici cevap vermek zorunda olduğunu vurgulayan Gök, tüm Türkiye'nin namusunun korunması açısından önemli olduğunu belirtti.

"DAMATTAN BAŞKA ENERJİ BAKANI OLACAK KİMSE YOK MUYDU ?"
Tüm Türkiye'nin töhmet altında olduğunu dile getiren CHP Grup Başkanvekili, Erdoğan'ın yapılan suçlamalara karşın yaptığı açıklamaları hatırlattı. İddiaların bu sözlerle geçiştirilemeycek kadar ciddi olduğuna dikkat çeken Gök, "Cumhurbaşkanının damadı dışında enerji bakanı yapacak başka kimse yok mudur? Bir damadın ne işi var? Aile içine karışmak istemeyiz ama kendi ailelerini siyasetin göbeğine oturtuyorlarsa bu suçlamalardan kurtulamazlar. Bu işlere bulaşırlarsa bu iddialar etrafında döner. Türkiye bu suçlamaları kamuoyu nezdinde hak etmiyor." diye konuştu.

Türkiye ile Rusya arasında yaşanan gerginliğe de değinen Gök, Putin ekibinin Sovyet gizli istihbarat servisi KGB'den olduğunu, Cumhurbaşkanının ekibinin de İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel (İETT) İşletmelerinden olduğunu ifade etti. Türkiye Cumhuriyetini ve halkı temizlemek için bölgenin tarafsız gözlemci ve gazetecilere açılması gerektiğini vurgulayan CHP Grup Başkanvekili, şunları kaydetti: "Hükümet samimiyse bu şekilde gider. Hükümetin görevi bu aşağılık tablodan kurtulması gerekir."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlık sevdasını dile getirdiğini anlatan Gök, "Çift başlılıktan bahsediyor. Çift başlardan biri, kendinden bahsediyor; o başın diğeri başbakan bu konuda ne düşünüyor? Aranızda daha önce bizim bahsettiğimiz, sizin kabul etmediğiniz bir sıkıntı mı var? Siz bu durumda kendinizi nereye oturtuyorsunuz? Siz başbakan mısınız, boş bakan mısınız?" şeklinde konuştu.

"BAŞKANLIK SİSTEMİ OLSAYDI BELKİ SAVAŞA GİRECEKTİK"

Tüm açıklamaları Cumhurbaşkanının yaptığını, başbakandan ise ses çıkmadığını belirten Levent Gök, sözlerini şöyle sürdürdü: "Başbakanlık alanı terk edilmiştir. Bir kişiye başkanlık yetkisi vermenin ne kadar doğru olmadığını görüyoruz. Bugün başkanlık sistemi olsa belki savaşa girecektik. Çift başlılıktan kasıt tek adam olayım diyor. Herşeyi ben yürüteyim, ben karar vereyim. Başkanlık yok, çift başlılık yok, tek adamlık var. Tek adamlığa kapımız kapalıdır. Başbakan'ın kendi konumunu bir kenara bırakarak başbakanlığını dahi savunmaktan aciz olduğu günlerden geçiyoruz. Başbakan'a bu sebeple boş bakan demeyi uygun görüyoruz. Bu tartışmalar suni tartışmalardır. Biran önce halk seçim vaatlerinin hayata geçirilmesini istiyor."

Partili başkan tartışmaların suni gündem olduğunu dile getiren CHP Grup Başkanvekili, Meclise geçici bütçe geleceğini ifade etti. Gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül'ün tutukluluğunun bugünde devam ettiğini ifade eden Gök, "Hiçbir hukuki gerekçe yok, haklılık yok. O kararı veren hakimleri kınıyorum. Türkiye demokrasisi büyük bir yara almıştır, utanç tablosuna sahne olmuştur." diye konuştu.

Geçen hafta Ankara'da bir yürüyüşte uğradığı saldırıyı da hatırlatan Levent Gök, olayın takipçisi olacağını belirterek hukuki anlamda sorumlulardan hesap soracağını sözlerine ekledi. CİHAN
<< Önceki Haber "Putin ekibi KGB'den; Cumhurbaşkanı'nın ekibi ise İETT'den" Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER