Dink ailesi avukatı: Engin Dinç iddianameden çıkarılmaya çalışılıyor


Dink ailesi avukatları, Hrant Dink cinayetinde ihmali olduğu iddia edilen kamu görevlileri hakkında hazırlanan iddianamenin Başsavcılık tarafından iade edilmesine itiraz etti. Avukat Hakan Bakırcıoğlu, iade yetkisinin mahkemeye ait olduğunu belirterek, iddianamenin değiştirilmeden mahkemeye gönderilmesini istedi. Bakırcıoğlu, üç ismin iddianameden çıkarılmaya çalışıldığını da kaydetti.

Dink cinayetiyle ilgili kamu görevlileri hakkında yürütülen soruşturmada geçtiğimiz günlerde tamamlanmıştı. Savcı Gökalp Kökçü, iddianame onay için Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Başsavcıvekili Orhan Kapıcı'ya göndermişti. Ancak iddianame savcı Kökçü'ye iade edilmişti.

Yapılan iade sonrasında Dink ailesinin avukatlarından Hakan Bakırcıoğlu, Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'na dilekçe verdi. İade kararına gerekçe olarak dosyadaki şüpheliler Reşat Altay, Engin Dinç ve Ahmet İlhan Güler hakkında yeterli irtibat ve delil olmamasının gösterildiğini anlattı. Bakırcıoğlu, iade kararının yasal dayanağının olmadığını ve hukuka aykırı olduğunu belirtti. Bakırcıoğlu ayrıca bu kişiler hakkında dosyada yeterince delil, bilgi ve belge olduğunu belirtti. İddianameyi iade yetkisinin Ceza Muhakemesi Kanununun 174. maddesi uyarınca mahkemeye ait olduğunu vurgulayan Bakırcıoğlu, "Savcı Gökalp Kökçü tarafından düzenlenen 20.10.2015 tarihli iddianame mevcut haliyle İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunulmalıdır." dedi.

Şüpheli olarak gösterilen üç ismin kurtarılmaya çalışıldığını savunan Bakırcıoğlu, "İade edilmesinin asıl nedeninin Dink cinayeti nedeni ile düzenlenecek iddianamenin Reşat Altay, Engin Dinç ve Ahmet ilhan Güler'i içermeyecek şekilde düzenlenmesinin istendiği sonucuna varılmıştır." ifadelerini kullandı.
CİHAN
<< Önceki Haber Dink ailesi avukatı: Engin Dinç iddianameden çıkarılmaya... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER