"PYD'nin bombalarını Ankara'da değil de başka başkentlerde mi patlatması lazım"


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, PYD -YPG'nin PKK'nın uzantısı bir terör örgütü olduğunun herkes tarafından kabul edilmesi gerektiğini söyledi. Erdoğan, "Bu örgütün terör örgütü olduğunun kabulü illa PKK-PYD'nn bombalarını Ankara'da değil de başka başkentlerde mi patlatması lazım." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 21. Muhtarlar Toplantısı'nda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya ve İran'ın Esed rejimine güçlü destek sağlayarak Suriye halkının özgürlük mücadelesini sabote ettiğini ifade etti. Erdoğan, "Hem DAİŞ, hem Esed rejimi, hem de PYD-YPG'nin öncelikli hedefleri birbirleri değil, Suriye halkının gerçek temsilcisi olan muhalif gruplardır. Bunlar DAİŞ'e karşı savaşıyorlar, ondan dolayı biz PYD ve YPG'yi destekliyoruz' diyorlar. Koskoca bir yalan. O zaman ben size farklı bir örnek vereceğim. El Nusra DAİŞ'e karşı savaşıyor. Peki El Nusra'ya niye kötü diyorsunuz? O zaman onun da iyi olması lazım. Olay farklı. Bunlar 'iyi teröristler, kötü teröristler' diyor. Dünya Suriye'de insan onurunun yanında dik bir duruş sergileyemedi." ifadelerini kullandı.

'PYD- YPG tıpkı PKK, DAİŞ, EL Kaide gibi birer terör örgütüdür' diyen Erdoğan, "Bizim ısrarla terör örgütü dediğimiz, buna ilişkin bilgileri paylaştığımız bir örgüte ısrarlı bir şekilde 'terör örgütü değildir' denilmesi müttefikliğin ruhuna yakışmaz. Bu iş Türkiye için bir beka meselesidir. Müttefiklerimizin artık bu konuda yol ayrımına geldiklerini görmesi için meseleyi daha açık nasıl anlatabiliriz, inanın bilmekte zorlanıyorum. Esasen DAİŞ ve El Nusra nasıl ateşkesin dışında tutuluyorsa bunlar gibi terör örgütü olan PYD de ateşkesin kapsamı dışında olmalıdır." diye konuştu.

"TERÖR ÖRGÜTÜ OLDUĞUNUN KABULÜ İLLA PKK-PYD'NİN BOMBALARINI ANKARA'DA DEĞİL DE BAŞKA BAŞKENTLERDE Mİ PATLATMASI LAZIM?"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti :"Son Ankara saldırısı ile Güneydoğu'daki eylemleri PKK ve YPG'nin birlikte gerçekleştirdikleri cümle alemin malumudur. Herhangi bir delile gerek yoktur. Her iki örgüt de bunu açıkça ilan etmektedir. PYD-YPG'nin PKK'nın uzantısı bir terör örgütü olduğu gerçeğinin herkes tarafından kabul edilmesi gerekiyor. Bu yıllar öncesinden bizim malumumuzdur. Bu örgütün terör örgütü olduğunun kabulü illa PKK PYD'nin bombalarını Ankara'da değil de başka başkentlerde mi patlatması lazım."

"EY RUSYA SEN ŞİMDİ NE İLE BUNU İZAH EDECEKSİN?"

Paris'te gösterilen tepki ile Ankara'daki bomba için gösterilen tepkilerin dozu ve samimiyeti arasındaki farkı gördüklerini aktaran Erdoğan, şunları kaydetti: "Baş sağlığı dileyelim, güzel. Ama tedbirler nerede? PYD ile YPG'yi niye terör örgütü ilan etmiyorsun? PKK ile yapamadığınızı PYD ve YPG ile mi yapmak istiyorsunuz? Yarın Washington'da, Moskova'da, Brüksel'de benzer olaylar yaşandığında biz en az Ankara'daki kadar üzüntü duyarız. Artık bu komediye, gülünç oyuna bir son verilmelidir. Aynı şekilde bölgeye geldiğinden beri Esed rejimiyle bir olup muhalifleri ve sivilleri insafsızca bombalayan Rusya'ya DAİŞ'le mücadele ediyor demek komedinin ta kendisidir. Şu anda PYD-YPG'nin ofisini Moskova'nın göbeğinde Rusya açtırdı. Ey Rusya sen şimdi ne ile bunu izah edeceksin?"
CİHAN
<< Önceki Haber "PYD'nin bombalarını Ankara'da değil de başka başkentlerde... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER