Raftingciler: Rusya ile krizin sezon öncesi son bulmasını umut ediyoruz

Raftingciler: Rusya ile krizin sezon öncesi son bulmasını umut ediyoruz

Manavgat Beşkonak Karabük Turizmi Geliştirme Kooperatifi Başkanı Refik Armağan, bölgelerinde rafting su sporunun yüzde 35'ni Rusların oluşturduğunu söyledi. Bu sezon Rus turist azlığı nedeni ile sezonu bir önceki yıla göre yüzde 25 oranında düşük kapatıklarını belirten Armağan, krizin sezon öncesi bitmesinin kano ve rafting su sporu işletmecilerini sevindireceğini kaydetti.

Bölgelerinde 2016 turizm sezonunun 24 Mart'ta Nevruz Bayramı ile Köprülü Kanyona 15 yıldır düzenli bir şekilde gelen İranlı turistlerin rafting yapması ile başlayacağını belirten Armağan, Rus turistlerin rafting su sporunda önemli pazara sahip olduğunu Antalya, Kemer, Kundu, Belek, Lara, Side, Kızılağaç, Çolaklı ve Alanya'ya gelen Rus turistin alternatif turizm etkinliğine katılmada birinci sırada kano ve rafting yapmayı gördüklerinin altını çizdi.

Armağan, "Rusya ile artan gerginliğin sezon öncesi sona ereceğini umut ediyoruz. Bölgemizde yıllık 300 ile 350 bin arası Rus turist rafting yapıyor. Bu rakam bu sene Ruble'nin uluslararası para birimleri karşısında değer kaybetmesiyle yüzde 25 düştü. Bu düşme yüzde 25 oranında da genel sayıda da oldu. Buda bölgedeki 41 rafting su sporu işletmesinin işini çok olumsuz etkiledi. Bölgemizde her yıl 1 milyon turist rafting yaparken bu sene 750 bine düştü." diye konuştu.

Alanya'nın bölgelerine yakın olması nedeni ile ilçeye tatile gelen ve gayri menkulü olan varlıklı Rusların büyük oranda Beşkonak'ta rafting yaptığını vurgulayan Armağan, sezona kadar ilişkiler düzelmezse Kuzey ve Batı Avrupa pazarının çok güçlü tutulması gerektiğinin altını çizdi.

"RAFTİNGTE BİR ÖNCEKİ YILA GÖRE 250 BİN DÜŞME OLDU"

Son yıllarda bölgelerinde Avrupalı turistler yanı sıra Bağımsız Devletler Topluluğu, Uzak Doğu, Baltık ve Arap ülkelerinden de ilginin olduğunu belirten Armağan, bir önceki yıla göre Çek Cumhuriyeti ve Polonyalı turistlerde yüzde 25'lik artış olduğunu kaydetti. Armağan, bölgelerinde 750 bin turistin rafting yapmasıyla yıllık ortalama yaklaşık 14 milyon Euro turizm geliri oluştuğunu, bunun bir önceki yıl ise 20 milyon Euro olduğunu sözlerine ekledi. CİHAN
<< Önceki Haber Raftingciler: Rusya ile krizin sezon öncesi son bulmasını... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER