Rahmi Koç Müzesi'nde geçmişe yolculuk


Çocuklar Yenimahalle Belediyesi'nin organizasyonuyla ODTÜ'lü abi ve ablaları ile Ankara'nın ilk sanayi Müzesi'nde geçmişe yolculuk yaptı.

Maddi durumları iyi olmayan ve ODTÜ Mezunları Derneği'nin proje ekibi Ankara Gönüllü Takımı (AGT) üyelerince eğitimleri desteklenen, Yenimahalle Yakacık, Çiğdemtepe ve Pamuklar mahallelerinden 9- 13 yaş arası 100 öğrenci Samanpazarı'ndaki Rahmi Koç Müzesi'ni ziyaret etti. Çocuklar, 1850'li yıllardan itibaren sanayide kullanılan araçların, ilk daktilo, ilk televizyon gibi çeşitli elektronik araçların; denizcilik, havacılık, karayolu taşımacılığı gibi alanların geçmişine ait objelerin sergilendiği müzede her bir ayrıntıyı meraklı gözlerle tek tek inceledi.

Mustafa Kemal Atatürk'e ait kıyafetlerden ofis malzemelerine, çeşitli kişisel eşyalardan fotoğraflara uzanan zengin koleksiyonu da yakından izleyen çocuklar hem Mustafa Kemal Atatürk'ü daha iyi tanıma hem de 1920'li yılların Türkiye'sini anlama fırsatı buldu.

Erken cumhuriyet döneminin aydınlık ve mütevazı yıllarına yolculuk yapan çocuklar, Ankara'da unutulmaya yüz tutmuş Bakırcı, Şapkacı, Tiftikçi, Marangozhane, Saraç gibi esnaf kollarını da görerek öğrendi.

Sık sık sordukları sorularla abi ve ablalarından bilgi alan çocuklar birbirinden kıymetli objelerle hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.
CİHAN
<< Önceki Haber Rahmi Koç Müzesi'nde geçmişe yolculuk Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER