'Redhack şüphelileri'ne Berat'ın mailleri yerine bakın neleri sormuşlar!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın maillerinin hack’lenmesinin ardından gözaltına alınan 6 kişi dün serbest bırakıldı. Polis sorguda ‘şüphelilere’ Albayrak’ın mailleri yerine Zaman gazetesi aboneliği, Bank Asya hesabı gibi sorular sormuş.

samanyoluhaber.com

Albayrak’ı sormadılar

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın mail hesabının RedHack tarafından hack’lenmesinin ardından düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 6 kişi, 12 gün sonra adliyeye sevk edildi. 

2012 ve 2013’teki operasyonlarda sosyalist “Kızıl Hackerler Terör Örgütü” üyesi olmakla suçlanan 6 kişi, bu operasyonda ise Cemaatçi olmak ve 15 Temmuz'a zemin hazırlamakla itham edildi.

24 Eylül günü düzenlenen operasyonda Taylan Kulaçoğlu, Uğur Cihan Okutulmuş, Ekin Baykal, Abidin Çelik, Taşkın Yasak ve Alaaddin Karagenç gözaltına alındı. 

12 gün boyunca Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde gözaltında tutulan 6 isim, uzun süre avukatlarıyla görüştürülmedi. 

6 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından dün Ankara Adliyesi’ne çıkarıldı. Soruşturma savcısı Selda Binboğa Kurtuluş, şüphelilere emniyet ifadesine ek söyleyecek beyanları olup olmadığını sordu. Savcı Kurtuluş, ekleyecek ifadelerinin olmadığını belirten 6 kişiyi direkt serbest bıraktı.

Albayrak yerine Cemaat'i sormuşlar

Cumhuriyet’in ulaştığı sorgu tutanağında 6 kişiye, emniyette skandal sorular yöneltildi. Sorguda özellikle Berat Albayrak’ın mail hesabının hack’lenmesi gündeme gelmedi. 6 isme, özetle şu soruları yöneltildi:

* Taraf, Zaman gazeteleri, Sızıntı, Aksiyon dergisine aboneliğiniz var mıdır?

* Bank Asya’da hesabınız var mıdır?

* Bylock programını cep telefonunuza veya bilgisayarınıza yüklediniz mi? Kullandınız mı?

* Fethullah Gülen Cemaati'yle bir bağlantınız veya sempatinize var mı? Herhangi bir görev aldınız mı?

* Himmet adı altında para verdiniz mi? Topladınız mı?

DARBE SUÇLAMASI

Emniyet sorgusunda son olarak, şüpheliler darbeye zemin hazırlamakla suçlandı.

<< Önceki Haber 'Redhack şüphelileri'ne Berat'ın mailleri yerine bakın... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER