Referandum kampanyası için uçak filosu çalışıyor

Tayyip Erdoğan döneminde satın alınan uçaklar artık AKP'nin propaganda için taşıma aracına dönüştü.

SHABER3.COM

Erdoğan'ın kendi seyahatleri için özel olarak yaptırdığı ultra lüks uçak yani "Uçan Saray" haricinde bir çok uçak Erdoğan'ın başkanlık projesi için yere inmeden dolaşıyor. "Uçan Saray" adlı uçak Erdoğan'ı Rusya'ya götürüp getirdi. Peşinden Ankara-İstanbul arasında makam otomobili gibi gidip geliyor.

Uçaklardan birisi Başbakan Binali Yıldırım'ı bir şehirden diğerine taşıyor. 

Diğer bir uçak Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nu Hollanda'ya götüremeyince Fransa'ya götürdü.

Aile Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya bir başka uçakla Köln'e gitmişti.

Betül Kaya'nın Hollanda'dan Almanya'ya sınırdışı edilmesi ile birlikte Köln'den Türkiye'ye dönmesi için halen Berlin'de bulunan Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'a tahsis edilen özel uçak Berlin'den Köln/Bonn Havaalanına getirildi. Bu uçak Bakan Kaya'yı İstanbul'a getirdi.

Bakan Kaya ile basın toplantısına çıkan Enerji Bakanı Berat Albayrak'ın hangi uçakla Ankara'dan İstanbul'a geldiği ayrı bir konu.

Bu arada kendine tahsis edilen özel uçağı Berlin'den Köln'e gönderen Spor Bakanı Kılıç uçaksız kaldı. Betül Kaya'yı İstanbul'a bırakan uçağın tekrar Berlin'e hareket ettiği belirtiliyor. 

Yukarıda zikredilen 6 isim için tahsis edilen uçak sayısı 5.

AKP iktidarında bakan olarak görev yapan Süleyman Soylu başta olmak üzere diğer bakanların bugün hangi uçakları kullandığı net olarak bilinmiyor. 

Bu arada MİT Müsteşarı Hakan Fidan bir başka uçakla seyahat ederken Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar da askeri bir uçakla yurt içinde seyahat ediyor. 

Bir dönem Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'e de uçak tahsis edileceği açıklanmıştı. Bu konu belirsizliğini koruyor.

Kısaca, Erdoğan'ın başkanlık projesi için bir filo büyüklüğünde uçak her an göklerde görev başında!

Kişi başına düşen gelir bakımından ilk sıraları paylaşan Avrupa ülkelerinin liderleri ise makam otomobili kullanmayıp bisikleti tercih ediyor. Bir kısmı da metro ya da trene binerek halka karışmayı seviyor. 
AKP yönetimi ise uçakların business class kabinini bile beğenmeyip adeta taksi çağırır gibi özel uçaklarla seyahat etmekten çekinmiyor. Uçakların milyonlarca dolarlık masrafı ise halkın ödediği vergilerle karşılanıyor.


<< Önceki Haber Referandum kampanyası için uçak filosu çalışıyor Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER