Restoranda çocuğa kimyasal atan şüpheliden ilginç iddia


Ataşehir'deki bir restoranda, 3 yaşındaki çocuğun yüzüne kimyasal madde atarak bir gözünün kör olmasına sebep olduğu iddiasıyla yakalanan Cihan A.'nın sorgusu sürüyor. Attığı maddenin asitli bir madde olduğunu kabul etmeyen şüpheli, aynı yaşta kendi çocuğu da olmasına rağmen bütün ilginin baldızının çocuğu olan Yaman K.'de olduğunu söyledi. Bu durumu kıskandığını belirten şüphelinin, Yaman K.'yi arkadaşlarının içinde küçük düşürmek için yüzüne boya atmak istediğini söylediği öğrenildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince Çekmeköy'de gözaltına alınan Cihan A'nın, emniyetteki ifadesinde olayı gerçekleştirdiğini kabul ettiği öğrenildi.

Şüphelinin, çocuğun yüzüne attığı maddeyi evindeki boya badana için ustaların bıraktığı malzemeler içinden aldığını ve diş macunu tüpüne koyduğunu söyledi. Ama içindekinin asitli bir madde olduğunu bilmediğini belirterek 'Çocuğu arkadaşları içinde küçük düşürmek için yüzüne boya atmak istediğini' söylediği öğrenildi.

C.A'nın olayı gerçekleştirirken kendi elinin de yaktığı anlaşılırken, atılan maddenin kriminal laboratuvarda incelenmesi sonucu sülfürik asit olduğu tespit edildi.

Gözaltına alınan şüphelinin, dünyaca ünlü bir yazılım ve donanım şirketinin Türkiye kanalında pazarlama müdürü olarak çalıştığı belirtildi.

Öte yandan çocukların, oyun alanı içinde boyalarla oynadıkları, olaydan önce kendileri ile oynayan palyaço tarafından yüzlerinin boyandığı öğrenildi. Çocukların yüzlerinin boya olması nedeniyle olayın ilk başta anlaşılamadığı, ayrıca Yaman K.'nın yüzüne atılan asitli kimyasal maddenin su ile etkileşiminde cilde çok zarar verebilen bir yapısı olduğu belirtildi. Bu durumun bilinmemesi nedeniyle 3 yaşındaki çocuğun ağlaması nedeniyle yüzünün su ile yıkanması sonucu zararın da daha fazla olduğu iddia edildi.

Ayrıca olayın yaşandığı restoranda olay zamanı güvenlik kameralarının çalışıyor ancak kayıt yapmıyor olması ile ilgili olarak da bilgisayar şirketinde çalışan şüphelinin ilgisi olup olmadığı da araştırılıyor.

Şüphelinin emniyetteki işlemleri sürüyor. CİHAN
<< Önceki Haber Restoranda çocuğa kimyasal atan şüpheliden ilginç iddia Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER