Rio'da Atletizmde sevindik, Tekvandoda üzüldük

Rio 2016'da erkekler 400 metre engelli finalinde 3. olarak bronz madalya kazanan Yasmani Copello, Türk atletizmi adına bir ilki gerçekleştirdi . Tekvandoda, ise üzüldük . Erkekler 68 kiloda çeyrek final maçına çıkan milli sporcu Servet Tazegül, Rus rakibi Alexey Denisenko'ya mağlup oldu.

Rio'da Atletizmde sevindik, Tekvandoda üzüldük


Rio 2016'da erkekler 400 metre engelli finalinde 3. olarak bronz madalya kazanan Yasmani Copello, Türk atletizmi adına bir ilki gerçekleştirdi. Yasmani Copello 400 metre engellide 47.92 ile Türkiye rekorunu yarım saniye farkla yeniledi.

Start verildiğinde favorilerden Porto Rikolu Javier Culson’un fodeparı ve diskalifiyesi, Copello için de önemli avantaj oldu. Amerikalı Kerron Clement 47.73 ile altın, Kenyalı Boniface Tumuti 47.78 ile gümüş aldı. Yasmani 47.92 ile bronzu kaptı.

Eurosport'taki habere göre, 29 yaşındaki atlet bu başarıyla beraber Türk atletizm tarihinde de önemli bir başarıya imze attı. Yasmani Copello bugün kazandığı bronz madalya ile Türkiye'nin olimpiyat tarihinde erkeklerde pist madalyası alan ilk atlet olarak tarihe geçti.

2016 Rio Olimpiyat Oyunları tekvandoda, erkekler 68 kiloda çeyrek final maçına çıkan milli sporcu Servet Tazegül, Rus rakibi Alexey Denisenko'ya mağlup oldu.

Brezilya'nın Rio de Janeiro kentindeki Carioca Arena'da yapılan tekvando müsabakalarında, Servet Tazegül ile Denisenko çeyrek final mücadelesinde karşılaştı.

Karşılaşmayı 19-6'lık skorla kaybeden son olimpiyat şampiyonu Servet Tazegül, repesaj hakkı kazanmak için rakibinin finale yükselmesini bekleyecek.

Milli tekvandocu, ilk turda Şilili Ignacio Morales'i 14-1 yenerek adını çeyrek finale yazdırmıştı.
<< Önceki Haber Rio'da Atletizmde sevindik, Tekvandoda üzüldük Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER