Romanya başbakanı istifasını açıklayacak


Romanya'da geçtiğimiz Cuma günü yaşanan gece kulübü yangını sonrası Başbakan Victor Ponta istifa kararı aldı.

İktidar partisi Sosyal Demokrat Parti (PSD) Başkanı Liviu Dragnea, Ponta'nın bugün istifa edeceğini açıkladı. Yangın sebebiyle hafta sonu ve dün yapılan hükümet karşıtı gösteriler, Başbakan Victor Ponta istifasını getirdi. Dün 4 saat süren 15 bin kişinin gerçekleştirdiği yürüyüş meclis başkanı ve cumhurbaşkanı tarafından da desteklenmişti. Cumhurbaşkanı İohannis sorumluların görevlerinden ayrılmasını en iyisi olacağını belirtmişti.

"BİRİLERİNİN SORUMLULUĞU ÜSTLENMESİ GEREKİYORDU"

Mecliste gazetecilere açıklama yapan Liviu Dragnea, "Victor Ponta görevi bırakacak. Birilerinin, bu olayın (yangın faciasının) sorumluluğunu üstlenmesi gerekiyordu. Bu ciddi bir mesele ve bu konuya hızla çözüm getirme sözü veriyoruz. Dün gece binlerce insanın talebini siz de duymuş olmalısınız." dedi.

Cuma gecesi gerçekleşen ve sahnede patlatılan maytapların sünger kaplı kolon ve duvarlara tutuşturduğu yangında 32 kişi yangın ve zehirli gaz sonucu hayatını kaybetmiş. 90 kişi ağır yaralanmıştı. Çıkan yangında gerekli denetimleri yapmayan belediye suçlanıyor. Ayrıca gece kulübünün 3 patronu savcılık tarafından dün tutuklandı. CİHAN
<< Önceki Haber Romanya başbakanı istifasını açıklayacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER