Romanya başbakanı tarım arazilerinin yabancılara satışına karşı


Romanya Başbakanı Dacian Coiloş işlenebilir tarım arazisinin yabancılara satılmasına karşı olduğunu bildirdi.

Başbakan Dacian Coiloş, bölge valisi ve yetkililerle dün Alba şehrinde kırsal kesimde yaşayan orta sınıf Romenlerle ilgili kalkınma programı kapsamında bir araya geldi. Başbakan Coiloş toplantıda Romenlerin tarım arazilerini yabancılara satmalarına karşı olduğunu açıkladı.

Bir dönem tarım bakanlığı görevini de yapmış olan Coiloş tarım arazilerinin yabancılara satılmasının yanlış olduğunu, bu arazilerin yerel topluluklar tarafından işletilmesi gerektiği tezini savundu. Coiloş, "Yabancıların Romen arazilerini alıp birleştirip bunları işlemesi köylümüze daha kolay geliyor olabilir. Ancak onlar bu toprakları köylümüzden daha iyi değerlendiremezler. Tarlalarınızı en küçük bir teklifte yabancılara vermeyin, yerel olarak yapabileceğiniz tüm çabalar sonuç vermezse bu seçeneği değerlendirin. Çünkü bu toprakları en iyi şekilde köylü değerlendirebilir." dedi.

Avrupa Parlamentosu'nun bir raporuna göre, üye ülkelerde tarım arazilerin yüzde 10'u AB dışı ülkelerinin kontrolünde. Yüzde 30'u ise yabancı da olsa AB ülkelerinden yatırımcılara ait.
CİHAN
<< Önceki Haber Romanya başbakanı tarım arazilerinin yabancılara satışına... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER