Romanya'nın en büyük okulu olan Türk kolejini Senato Başkanı açtı


Uluslararası çapta Romanya'ya kazandırdığı olimpiyat madalyalarıyla adından Uluslararası Bükreş Bilgisayar Lisesi (ICHB) yeni binasına kavuştu. 26 bin metrekare kapalı alanı ile ülkenin en büyük eğitim yerleşkesine sahip okulun açılışını Romanya Senato Başkanı Tariceanu yaptı. Tariceanu, Romanya'da başarılarıyla adından söz ettiren okulu "Romanya'nın ekonomik ve sosyal kalkınmasında bir model" olarak nitelendirdi.

Romanya'da 20 hizmet yılını geride bırakan Lumina Eğitim Kurumları, ülkeye yeni bir okul daha kazandırdı. Uluslararası alanda kazanılan 530 madalya ile 'madalya fabrikası' olarak nitelenen Uluslararası Bükreş Bilgisayar Lisesi, yeni binasına kavuştu. 26 bin metrekarelik kapalı alanıyla ülkenin en büyük eğitim yerleşkesi olan okulun açılış törenine Romanya protokolü üst düzeyde ilgi gösterdi. Ülkenin iki numaralı koltuğunda oturan Senato Başkanı Calin Popescu Tariceanu'nun yanı sıra, Enerji Bakanı Andrei Gerea ile Teknoloji, Eğitim ve Kültür Bakanlığı müsteşarları törende hazır bulundu. Romanya Parlamentosu'ndaki Türk azınlığı milletvekili Hüseyin İbram ile azınlıklardan sorumlu başbakanlık müsteşarı Amed Aladin'in yanı sıra çok sayıda soydaş, Türk ve Romen veli de açılış heyecanına ortak oldu.

TARİCEANU: OKULDA ÖĞRENDİKLERİNİZDEN ŞAŞMAYIN

Romanya Senato Başkanı Calin Popescu Tariceanu, törende yaptığı konuşmada okulu "Büyüklük olarak, kalite olarak özellikle vizyon olarak etkileyici bir yatırım." sözleriyle övdü. Öğrencilere "Kendinize güvenin, arkanızda 20 yıllık bir mazi var." ifadeleriyle cesaret veren Tariceanu, "İyiyle kötüyü ayırmada okuldan öğrendiklerinizden şaşmayın. Başarı çıtasını daha da yukarılara çıkarın." dedi.

Romanya'nın bugün bilişim teknolojisinde bölgesel güç olduğuna vurgu yapan Senato Başkanı Tariceanu, "Bunda Bükreş Bilgisayar Lisesi'nin öğrencilerinin, başarılarının payı büyüktür. Alınan madalyalar dış dünyada Romanya adına prestijdir. Üstelik bu okulun öğrencileri sayesinde, gençler arasında yarış başlamıştır. Bu yarışın kazananı Romanya'dır. Eğitimli ve yarışçı iş gücü ihtiyacımızın karşılanmasında, ekonomik ve sosyal kalkınmamızda bu okul bir modeldir." şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından Senato Başkanı Tariceanu, olimpiyatlarda başarılı olan öğrencileri plaketle ödüllendirdi. Tariceanu'nun yanı sıra Enerji Bakanı Andrei Gerea ve bakanlık müsteşarları sahneye çıkarak yeni okulun açılış kurdelesini kesti. Açılış töreni, Türk ve Romen halk oyunu gösterileriyle renklendi. Tören sonunda, öğrenciler barış güvercinleri uçurdu.

Tören sonrasında Romanya Senatosu Başkanı Calin Popescu Tariceanu ve beraberindeki protokol heyeti sınıf ve laboratuvarları gezdi. Tariceanu, sınıflarda öğrenci ve öğretmenlerle sohbet etti.

ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMENLER ÇOK MEMNUN

Yeni kampüs öğrenci ve velilerini de çok mutlu etti. Bir veli gözlemlerini, "İstisnai bir başarı. Öğrencilerin her türlü ihtiyacını karşılayan bir kampüs olmuş. Çocuklarımız çok şanslı. Büyülenmiş bir haldeyim şu an." sözleriyle dile getirdi.

Okula yeni kayıt yaptıran Caterina ise "Bu okula yeni geldim, arkadaşlarımla çabucak kaynaştım. Tarif edilemeyecek güzellikte bir mekan." sözleriyle duygularını anlattı. Maria ise "Her şey çok güzel, çok iyi. Sınıfların dizaynı, ortam... Çok çok hoşuma gitti." dedi.

DEV KAMPÜS 11 AYDA TAMAMLANDI

Geçen yılın kurban bayramında temeli atılan Uluslararası Bükreş Bilgisayar Lisesi inşaatı 11 ayda tamamlandı. 26 bin metrekarelik kapalı alana sahip okulda 117 derslik, 18 laboratvuar, 4 kütüphane, 3 cep sineması ile spor salonu bulunuyor. Romanya'da üniversite öncesi eğitim için en büyük yerleşke unvanına sahip okul 2 bin 200 öğrenci kapasitesine sahip. Uluslararası Bükreş Bilgisayar Lisesi'ni bünyesinde barındıran Lumina Eğitim Kurumları'na bağlı 10 okulda 3 bin 300 öğrenci eğitim görüyor. CİHAN
<< Önceki Haber Romanya'nın en büyük okulu olan Türk kolejini Senato... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER