RSF, Yeni Şafak ve Yeni Akit'e yönelik saldırıları kınadı


Uluslararası Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) örgütü, Yeni Şafak ve Yeni Akit gazetelerine yönelik gerçekleştirilen silahlı ve molotof kokteylli saldırıyı kınadı. RSF'ten yapılan açıklamada, "Hükümeti, siyasi partileri ve her duruştan medya organlarını saldırgan ve nefret söylemini kesinkes reddetmeye çağırıyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Merkezi Paris'te bulunan Uluslararası Sınır Tanımayan Gazeteciler örgütü, Yeni Şafak ve Yeni Akit gazetelerine yönelik girişilen silahlı saldırıları kınadı; kamu makamlarından olayın sorumlularını tespit etmeleri ve cezalandırmalarını talep etti. RSF'ten yapılan yazılı açıklamada, "Umuyoruz ki, olayla ilgili soruşturma, hiçbir gerekçeyle meşru gösterilemeyecek söz konusu saldırıların faillerinin belirlenmesini sağlayacaktır." denildi.

RSF Doğu Avrupa ve Orta Asya Masası sorumlusu Johann Bihr de Türkiye toplumunun son dönemde ciddi bir kutuplaşmaya yöneldiğine değindi. Bihr, "Son şiddet dalgası, Türkiye toplumunun ulaştığı kutuplaşma düzeyini de gözler önüne seriyor. Hükümeti, siyasi partileri ve her duruştan medya organlarını saldırgan ve nefret söylemini kesinkes reddetmeye çağırıyoruz." dedi.

Açıklamada, son aylarda medya temsilcilerine yönelik saldırılarda artış yaşandığına da dikkat çekildi. Ahmet Hakan'ın Eylül 2015'te, Star gazetesinin sözlü saldırılarına maruz kaldıktan sonra saldırıya uğradığı belirtildi. RSF, Hürriyet gazetesine çifte saldırı düzenlendiği son olarak da Temmuz ayında, Star gazetesi binasının önüne bırakılan bir bomba düzeneğinin etkisiz hale getirildiğini hatırlattı. CİHAN
<< Önceki Haber RSF, Yeni Şafak ve Yeni Akit'e yönelik saldırıları kınadı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER