Ruhani'nin yardımcısı: Seçimler Türk halkının siyasi olgunluğunu gösteriyor


İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile yaptığı telefon görüşmesinde Türkiye seçimlerinin başarılı bir şekilde gerçekleşmesinden dolayı tebriklerini iletti.

Resmi haber ajansı IRNA'ya göre Cihangiri, "Parlamento seçimlerinin yapılması Türkiye'deki demokrasiyi ve ülke halkının siyasi olgunluğunu gösteriyor." dedi.

Geçmiş 14 sene içerisinde İran'ın Türk devleti ve Adalet ve Kalkınma Partisi ile dostane ilişkiler içinde olduğunu belirten Cihangiri, "Yeni dönemde de ikili ilişkilerin güçlenmesi için önemli adımların atılmasını ümit ederiz." diye devam etti.

Cihangiri, Tahran-Ankara arasındaki işbirliğinin artırılması ve mevcut ilişkilerin geliştirilmesi sürecinin geçmişe nazaran daha hızlı bir şekilde takip edilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Siyasi ve ekonomik gibi farklı alanlarda iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi gerekiyor." diye konuştu.

Habere göre, Davutoğlu da gelecek 4 yıl içerisinde Türkiye'de iktidarın AK Parti'de olacağını ve tüm alanlarda ilişkilerin gelişmesini ümit ettiğini söyledi. Başbakan Davutoğlu, İran ile ilişkileri geliştirmenin Türkiye'nin öncelikli politikası olduğunu ve şu an bölge sorunlarının çözümü konusunda iki ülke arasındaki ilişkilerin büyük önem taşıdığını ifade etti.

İshak Cihangiri ise İran ve Türkiye'nin siyasi kapasitelerini Suriye krizini çözmek için kullanmasını istedi.Ruhaninin-yardimcisi-Secimler-Turk-halkinin-siyasi-olgunlugunu-gosteriyor-1930689.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Ruhani'nin yardımcısı: Seçimler Türk halkının siyasi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER