Rum siyasiler Akıncı'nın seçilmesinden memnun


Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, KKTC Cumhurbaşkanlığı'na Mustafa Akıncı'nın seçilmesinin Kıbrıs konusunda ümit verici olduğunu kaydetti.

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasidis, Rum Amme Memurları Sendikası Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, Mustafa Akıncı'nın cumhurbaşkanı seçilmesini değerlendirdi .

Anastasiadis, Mustafa Akıncı'nın seçilmesinin, bu ülkenin yeniden birleşmesi ve Avrupa Birliği değerleri ile temel ilklerin düzenlediği gerçekten çağdaş bir devlet oluşturulması açısından, sonunda, ümitler yarattığını ifade etti.

Akıncı'nın seçilmesinin, herhangi bir sorun çıkmaksızın, yüzyıllarca yaşanılan veya birlikte yaşam sürdürülen bu ülkede, işbirliği, huzur ve barış perspektifleri yarattığını belirten Anastasiadis, kendilerinin bu çabasına, Ankara'nın önemli katkı sağlayacağına da inanmak ve ümit etmek istediğini ifade etti.

RUM SİYASİLERİN AÇIKLAMALARI

Öte yandan, KKTC Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarını değerlendiren Emekçi Halkı İlerici Partisi (AKEL) ve Demokratik Seferberlik Partisi'nin (DİSİ) çözüm mesajları verdiği kaydedildi. Rum basını Güney Kıbrıs'taki küçük partilerin ise Türkiye'nin rolüne vurgu yaparak beklentileri küçük tuttuklarını belirtti.

DİSİ Başkanı Averof Neofitu, KKTC Cumhurbaşkanlığı'na seçilen Mustafa Akıncı'yı telefonla arayarak tebrik etti. Neofitu, dün ayrıca yaptığı açıklamada, Kıbrıslı Türklerin, ülkenin yeniden birleşmesini istikrarlı bir şekilde destekleyen ılımlı bir siyasetçiyi toplumlarının lideri olarak seçtiğini belirterek Kıbrıs için ümit günü olduğundan bahsetti. Neofitu, açıklamasından ayrıca Türkiye'nin hakiki iradesine gerek olduğunu, müzakere masasına kimin oturacağının da önemli olduğunu belirtti. CİHAN
<< Önceki Haber Rum siyasiler Akıncı'nın seçilmesinden memnun Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER