Rumlar da terör saldırıları karşısında alarmda


Fransa'da yaşanan terör saldırıları ve IŞİD'in terör saldırılarını artıracağı iddiaları üzerine Rumlar da harekete geçti. Rum güvenlik güçleri, havalimanları, deniz limanları, sınır kapılarında teyakkuza geçti.

Güney Kıbrıs'ın limanlar ve havaalanlarındaki sıkı kontrollerin dışında, sınır kapılarında Kıbrıs Rum tarafı-Kıbrıs Türk tarafları geçişlerine de odaklandığı belirtilirken, Rum Yönetimi tarafından kontrol edilmeyen bölgelerden olası şüpheli kişilerin girişinin önlenmesi için sınır kapılarında kontrollerin yoğunlaştırıldığı da aktarıldı.

Önlem ve tespit çabaları çerçevesinde polisin, IŞİD ve terör ile ilişkisi olan kişilerin kayıtlı olduğu Avrupa veri tabanına da sahip olduğunu bildirilirken, sınır kapılarında Kıbrıs Türk tarafı ile Kıbrıs Rum tarafına gidip-gelen herkesin bu veri tabanıyla kontrol edildiği kaydedildi.

Bu arada Kıbrıs'ta Yeşil Hat'ta da önlemler üst düzeye çıkarılırken, Kıbrıs Türk tarafından Kıbrıs Rum tarafına şüpheli kişilerin kaçak girişi ihtimali karşısında devriyelerin artırıldığı görüldü.

FRANSA SALDIRILARI ARTTIRIYOR

Öte yandan Charles de Gaulle adlı Fransız uçak gemisinin bölgeye gelişinin, Fransa'nın IŞİD'e karşı ilan ettiği savaşın sadece bir başlangıcı olduğu ifade edildi.

Fransız askeri mekanizmasının amiral gemisi kabul edilen uçak gemisinin Fransa'dan ayrıldığı ve 22 Kasım'da (bugün) Doğu Akdeniz'e ulaşmasının beklendiği bilgisini veren Rum gazeteleri, Avrupa'nın en büyük savaş gemisinin, bölgede bulunan Rus savaş gemileriyle IŞİD'e karşı "mızrak ucu" olacağını belirtti.

Rusya'nın da bölgede büyük mücadele verdiğinden söz eden Kathimerini gazetesi, askeri ve diplomatik kaynakların bölgede çok yakında havada ve denizde teröre karşı bir gücün toplanacağını aktardı.

Öte yandan Amerikan savaş araçlarının bölgedeki yokluğunun dikkatlerden kaçmadığını belirten gazete, 2013 yaz ayında bölgede çıkan krizde, en azından Güney Kıbrıs'ın kontrolündeki bölgede Amerikan araçlarının hareketliliğinin gözlemlenmediğini belirtti.Rumlar-da-teror-saldirilari-karsisinda-alarmda-1946192.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Rumlar da terör saldırıları karşısında alarmda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER