Rus Büyükelçi: NATO'nun Türkiye'yi Rusya'dan korumaya ihtiyacı var mı?

Rus Büyükelçi: NATO'nun Türkiye'yi Rusya'dan korumaya ihtiyacı var mı?

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov, Rus savaş uçaklarının 3-4 Ekim tarihlerinde Türkiye hava sahasını kasıtlı olarak ihlal etmediğini, Türkiye'yi dost ülke olarak gördüklerini ve herhangi bir tehdit oluşturma çabalarının da olmadığını söyledi.

Ria Novosti'ye Rusya ve Türkiye arasında Suriye krizi nedeni ile gerilen ilişkileri değerlendiren Karlov, Rusya'nın Ankara'nın düşündüğü gibi Türkiye için herhangi bir tehdit oluşturmaya çalışmadığını vurguladı.

Suriye'de operasyonlara katılan Rus jetlerinin Türk hava sahasını ihlal ettiği konusunda Türk tarafının iki kez şikayetlerini ilettiğini belirten Büyükelçi, "Rusya kasıtlı bir ihlal yapmadı. Hava koşulları ve navigasyon hatası olduğunu açıkladı." dedi.

Türk basınında "NATO Türkiye'yi Rusya'dan korumaya hazır" şeklinde manşetlerin yer aldığını belirten Karlov, "Bu yazarlara bir sorum olacak. Buna gerçekten ihtiyaç var mı? Rusya Hava Kuvvetleri Komutan Yardımcısı Tümgeneral Sergey Dronov başkanlığındaki heyetin Ankara temasları önemli. Görüşmelerin yararlı geçtiğini düşünüyorum. Umarım konu kapanmıştır…" temennisinde bulundu.
CİHAN
<< Önceki Haber Rus Büyükelçi: NATO'nun Türkiye'yi Rusya'dan korumaya... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER