Rus Sözcü: 'Rusya'nın gizlice IŞİD'i desteklediği' iddiası kabul edilemez


Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun "Rusya'nın gizlice IŞİD'i desteklediğini" iddiasını "kabul edilemez" olarak nitelediklerini söyledi. Türkiye'nin Rusya'yı gizli bir şekilde IŞİD'i desteklemekle suçladığını söyleyen Rus Sözcü, "Sayın Davutoğlu, siz gerçekten ciddi misiniz yoksa bu sadece bir şaka mı? Eğer bu bir şakaysa, sanırım herkes, özellikle Türkiye, teröre karşı mücadeledeki pratik çabalara daha fazla zaman ayırmalı, ironi yapmaya veya alay etmeye değil." dedi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı'nda haftalık basın toplantısında konuşan Zaharova, "Türk yetkililerin, Rusya'nın gizli bir şekilde IŞİD'i desteklediğine dair açıklamaları kesinlikle kabul edilemez. Sayın Davutoğlu, siz gerçekten ciddi misiniz yoksa bu sadece bir şaka mı? Eğer bu bir şakaysa, sanırım herkes, özellikle Türkiye, teröre karşı mücadeledeki pratik çabalara daha fazla zaman ayırmalı, ironi yapmaya veya alay etmeye değil. ." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin, Rusya'nın mültecileri bir baskı aracı olarak kullandığı şeklindeki iddialarını da reddeden Zaharova, "Rusya'nın göçmenleri Türkiye'ye baskı yapmak için kullandığı iddiasıyla Moskova'yı suçlama girişimleri kesinlikle gülünç gözüküyor. " dedi.

"Ankara'nın son günlerde kullandığı güçlü Rusya karşıtı söylemin", Rus Hava Güçleri'nin Suriye ordusunu desteklemesinden kaynaklandığını iddia eden Zaharova, "Elbette bu Rusya karşıtı kampanyanın son günlerde yoğunlaşmış olması tesadüf değil. Bu bizim için anlaşılabilir bir durum. Suriye'nin kuzeyindeki bazı bölgeler, Rus hava güçlerinin desteklediği Suriye rejim güçleri tarafından teröristlerden temizlendi." diye konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber Rus Sözcü: 'Rusya'nın gizlice IŞİD'i desteklediği'... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER