Rus turizmci Baranov: Samimi dostların aşamayacağı engel yoktur

Rus turizmci Baranov: Samimi dostların aşamayacağı engel yoktur

Rus turizmci Andrey Baranov, Samimiyete bağlı kalıcı dostlukların aşamayacağı sorun ve aşamayacağı engelin olmadığını vurgulayıp, "Yeter ki milletler sevgisinde samimi olsun." dedi.

Rus Mobaly Turizm Seyahat Acentesi Sahibi Andrey Baranov, "İlmek ilmek dokunan Rusya-Türkiye dostluğunun bugünlerde üzüntü verici boyuta ulaşmasından derin üzüntü duyuyorum. Kalıcı dostluklar kolay kurulmuyor. Bir anda yıkılan kalıcı dostlukların yıkılmaması istiyoruz." dedi.

Krizin kısa vaade aşılmasının zor görüldüğünü belirten Baranov, orta gelir grubuna sahip her Rus'un bir gün Antalya'da tatil yapma hayalinin böylesi üzüntü verici gelişmelerle son bulmaması gerektiğini ifade etti.

Mobaly Turizm adına yazılı açıklama yapan Baranov, "Samimiyete bağlı kalıcı dostlukların aşamayacağı sorun ve aşamayacağı engel yoktur. Yeter ki milletler sevgisinde samimi olsun. İki ülke halkları arasında 20 yılı aşkındır turizmin açtığı kapı ile oluşan samimi dostluk var." ifadesini kullandı.

Rusların 20 yıl içinde dünya ölçeğinde tatil yapmada en güvenli tatil yapmada kendilerini Türkiye'de mesut ve mutlu gördüklerinin altını çizen Baranov, "Antalya Rus turizminde kilit şehir. Rusların aynı zamanda en yoğun şekilde yaşadığı bir şehir. Özellikle Alanya, Side, Manavgat emekli Rusların hayalini kurduğu turizm cenneti. Rusların en büyük hayali Antalya'da tatil yapmak ve maddi birikimleri doğrultusunda da Alanya'dan bir ev alma. Son olay bütün bu hayallere bir set çekti. Bu krizden ancak aklı selimle, güzel duygu, güzel düşünce iki ülke halklarının kardeşliği ile çıkabiliriz. Kriz aşılması gerekir çünkü Türkiye'de 200 bin Rus yaşıyor. Evlilikler var, etle tırnak gibi kaynaşma olmuş. Çözümü iki ülkenin kardeş halklarının engin sevgisi çözecektir. Umutsuz değiliz. Biraz zamana ve sabır göstermeye ihtiyacımız var." ifadesinde bulundu. CİHAN
<< Önceki Haber Rus turizmci Baranov: Samimi dostların aşamayacağı engel... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER