Rusya 2016'ya havai fişek şöleniyle girdi


Rusya'da her yıl olduğu gibi bu yılbaşında da kutlamaların en önemli unsuru havai fişekler oldu. Başkentte en büyük havai fişek gösterisi, Moskvoretskaya'da nehir üzerinde gerçekleştirildi. Ayrıca şehirdeki 7 farklı meydan ve caddede de havai fişek gösterileri düzenlendi. Gorki Parkı, Muzeon Parkı, Sokolniki Parkı, Ermitaj Bahçesi, Taganski Parkı, Park Pobedı ve İzmaylova Parkı gibi yerler çoğunlukla havai fişek gösterilerinin düzenlendiği, çeşitli müzik konserleri, dans gösterilerinin icra edildiği yerler oldu.

En doğusundan en batısına toplam 11 farklı saat dilimi bulunan Rusya'da başkent Moskova'da 2016 yılına girildi. Rusya'nın en doğusunda yer alan Kamçatka bölgesi, bugün TSİ 14.00'de 2016 yılına girerken, Moskova ise Türkiye'den 1 saat önce 2016'ya girmiş oldu.

RUS HALKI BARIŞ VE EKONOMİK İSTİKRAR İSTİYOR

Rusya'nın Saratov şehrinden yılbaşı kutlamaları için Moskova'ya gelen Mineyev Artem isimli öğrenci, yıllardır Moskova'da yeni yılı karşılama hayali olduğunu ve sonunda bunu gerçekleştirdiğini ifade etti. "Bu sene maalesef Kızıl Meydan kapalı ama hiç yoktan iyidir buradan birşeyler görebiliyoruz. 2015 yılı bizim için çok iyi geçmedi, 2016 yılının daha iyi olmasını bekliyorum. Sadece Rusya'ya değil tüm insanlara iyilik ve mutluluklar diliyorum, en önemlisi de barış içerisinde bir dünya." dileklerinde bulundu.

Moskova'da yönetici olarak çalışan Denis (40) ise 2015 yılının kendisi için çok iyi geçtiğini belirterek, "Bu yıl yeni bir dil öğrendim; eşimle beraber farklı bir ülkede geçirdik. Bu yıl Moskova'da iş buldum ve buraya taşındık. 2016'dan tek beklentim savaş olmaması. Halkımızın da daha iyi şartlar altında yaşamasını isterdim. Petrol fiyatlarının bu kadar düşüp rubleye etki etmemesini istiyorum bir de. Ekonomik problemler önemli." diye vurguladı.

Moskova'ya yeni yıl tatili için St. Petersburg şehrinden gelen Yuri ve Aleksandra çifti de genel olarak ekonomik şartların düzelmesi isteğinde bulundu. Yuri, "Ülkemizde politik krizler yaşanıyor. Rusya'ya bir zarar gelmeden bu krizlerin atlatılmasını ümit ediyorum. Aleksandra da 2016 yılının 2015'den daha iyi geçmesini ümit ettiklerini belirterek Rusya'nın Türkiye ile yaşadığı krize değindi. Aleksandra, "Yeni yılda Türkiye ile aramızda yaşanan sorunun giderilmesini ve her şeyin eski haline dönmesini diliyorum. Hiçbir şeyden korkmadan normal bir şekilde iletişim kurmamız için bu gerekli. Uçak hadisesinden sonra Türk halkına karşı bakışım asla değişmedi. Birilerini yargılamak bizim işimiz değil." yorumunu yaptı.

Moskova'nın en ünlü meydanı olan Kızıl Meydan'da ise bu yılbaşında devlet televizyonu Rossiya 1 tarafından gerçekleştirilen özel eğlence programı canlı yayınlandı.

Rusya'nın Amur Bölgesinde bulunan Blagoveshschensk kentinde yaşayan Ruslar da 2016 yılına Lenin Meydanı'nda düzenlenen havai fişek gösterisiyle girdi.

Rusya'da yeni yıla Kamçatka'nın ardından Sahalin ve Yakutistan bölgeleri Moskova'dan 8 saat önce girdi. En son Kaliningrad bölgesi ise Moskova'dan 1 saat sonra yeni yılı kutladı. CİHAN
<< Önceki Haber Rusya 2016'ya havai fişek şöleniyle girdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER