Rusya'da alıkoyulan Çorumlu işadamları yurda döndü


Krasnodar Yugagro Tarım Fuarı'na katılmak için Rusya'ya giden Türk heyetinde yer alan Çorumlu işadamları, üç gün süren alıkoyulma sürecinin ardından sabah saatlerinde yurda döndü.

İşadamları, fuara turist vizesiyle katıldıkları gerekçesiyle 25 Kasım 2015'te göçmen bürosunca gözaltına alınmıştı. Fuar alanında kolluk kuvvetleri tarafından gözaltına alınanlar arasında bulunan Çorumlu işadamları Halil Erkan, Tuncay Maituna, Fahri Altıkardeş, Arif Tenikeci ve Hilmi Şahin, Soçi şehrinde bir kamp alanında alıkoyuldu. Adli süreçten geçirildikten sonra Soçi'den saat 09.00'da İstanbul'a gelen işadamları, karayoluyla Çorum'a dönüyor.

Psikolojik baskıya maruz kalan ve kötü bir muameleyle karşılaşan işadamları, Türkiye'nin girişimleri sonucu herhangi bir ziyana uğramadan memleketlerine ulaştı. Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal, yaptığı açıklamada, "İki ülke arasındaki siyasi gerginlikten dolayı önemli bir sıkıntı atlatmış bulunmaktayız. İşadamlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum ve bu tür olayların bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum. Bir fuara katılmak üzere bir ülkeye giden işadamlarının hakettiği bir durum değildir bu yaşananlar." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Rusya'da alıkoyulan Çorumlu işadamları yurda döndü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER