Rusya'dan OPEC'le görüşmeye yeşil ışık


Rusya, petrol fiyatlarında yaşanan düşüş üzerine Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ile görüşme sinyali verdi. Bugün hem Kremlin'den hem de Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov tarafından yapılan açıklamalarda OPEC ile görüşülebileceği belirtildi.

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, petrol fiyatlarındaki düşüş ve pazardaki istikrarsızlık döneminde petrol ihraç eden ülkelerle yapacakları görüşmenin ekonomi için çok hayati olduğunu söyledi. Rusya'nın petrol üreten ülkeler ile görüşmeyle ilgilendiğini belirten Peskov, "Aslında Rusya iletişimini sürdürüyor ve sürdürmeye devam edecek. Rusya petrol üreten ülkelerle ilişki kurmayla ilgileniyor. Çünkü bu konuda ekonomi için hayati öneme sahip ve pazardaki istikrarsızlık ortasında ilginç." dedi.

Konunun daha hassas olduğunu ifade eden Peskov, "Sanırım Enerji Bakanlığı'ndaki meslektaşlarımızın verdiği bilgi bu yüzden sınırlı oluyor." ifadesini kullandı. Peskov bu açıklamasını Rusya Enerji Bakanlığı ile Venezuelalı yetkililerin gerçekleştirdikleri toplantıya ilişkin bir değerlendirmesinde yaptı.

Birleşik Arap Emirlikleri'nde temaslarda bulunan Dışişleri Bakanı Lavrov ise Rusya'nın OPEC ülkeleri ve bu örgüte bağlantısızlar ile bir görüşme kararı alınması halinde bu görüşmeye katılmaya hazır olduklarını bildirdi. Abu Dabi'de düzenlediği basın toplantısında konuşan Lavrov, "Eğer bir toplantı gerçekleştirme yönünde, Venezuelalı dostlarımızın bahsettiği bir toplantı, doğal olarak biz de bu konsensüse katılırıs ve bütün ilgili tarafların mutabık kalacağı parametreler içinde çalışmaya hazır olacağız." dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber Rusya'dan OPEC'le görüşmeye yeşil ışık Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER