Rusya'dan Türkiye'ye yolcu trafiği yüzde 70 azalacak


Rusya Tur Operatörleri Birliği'nden (ATOR) yapılan açıklamada, Rusya'dan Türkiye'ye seyahatlerin sert bir şekilde düştüğü ve düşmeye devam edeceği belirtildi. ATOR Taşıma Komitesi Başkanı Dmitry Gorin gazetecilere yaptığı açıklamada, "Rusya vatandaşlarına getirilen seyahat kısıtlamasından dolayı Türkiye'ye uçuşlar yüzde 70 oranında azalacak." dedi.

Gorin, "Bizim tahminlerimize göre Türkiye'ye seyahatler çok sert düşecek. Geçen yıl ile karşılaştırdığımız zaman minimum yüzde 70 oranında düşüş yaşanacak. Çünkü iş görüşmeleri azalıyor, turistik seyahatler yok, transit geçişler de artık azalıyor." dedi.

Gorin ayrıca, "Biz şuan yolcular hakkında konuşmuyoruz. Düzenli olarak yapılan seyahatler çok önemli. Şuanda turistik olmayan seyahat biletleri 150 binde. Buna transit uçanlar da dahil, İstanbul üzerinden başka ülkelere. İstanbul'a gidiş rakamları da çok sert düşüyor. Türkiye'ye yapılan bireysel gezilerde yüzde 50 azalma tespit ettik. " diye ekledi.

Son yaşanan gelişmelerden dolayı Türkiye'de çok az sayıda Rus turist kaldığını belirten Gorin, Türkiye'de bugün itibariyle sadece 500 Rus turist kaldığını söyledi. Rus savaş uçağının düşürüldüğü 24 Kasım'da, Türkiye'deki Rus turist sayısı 9664'tü.

CİHAN
<< Önceki Haber Rusya'dan Türkiye'ye yolcu trafiği yüzde 70 azalacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER