Rusya Dışişleri: Ankara ve Moskova bir çok konularda ortak görüşe sahip


Rusya Dışişleri Bakanlığı, Ankara ve Moskova'nın bir çok uluslararası ve bölgesel konularda ortak görüşe sahip olduğunu vurguladı.
Rusya Dışişleri, Bakan Sergey Lavrov'un 25 Kasım tarihinde İstanbul'da Beşinci Rusya-Türkiye Ortak Stratejik Planlama Grubu Toplantısı'nda Türk mevkidaşı Feridun Sinirlioğlu ile küresel ve bölgesel konuları ele alacağını kaydetti. Açıklamada, "Bakanlar Suriye, genel olarak da Ortadoğu ve Kuzey Afrika'da durumu masaya yatıracak. İlgi odağında terörizmle mücadelenin etkisinin artırılması konusu olacak. Ukrayna, Güney Kafkasya ve Merkez Asya'da durumlarla ilgili konular ve uluslararası kurumlarla karşılıklı işbirliği ile ilgili meseleler konusunda diyalog devam edecek." dedi.

Ankara ve Moskova'nın bir çok bölgesel ve küresel konularda ortak görüşe sahip olduğuna işaret eden Rusya Dışişleri, her iki ülkenin yapıcı diyaloga devam etmekte kararlı olduğunu belirterek, "Moskova ve Ankara küresel ve bölgesel tehditlere karşı mücadele işbirliğinin artırılması gerektiğinden yola çıkarak sağlam şekilde kalkınmanın sağlanmasından yana." değelendirmesinde bulundu.
CİHAN
<< Önceki Haber Rusya Dışişleri: Ankara ve Moskova bir çok konularda... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER