Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'un Türkiye ziyareti ertelendi


Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un 16 Mayıs'ta Antalya'ya yapacağı ziyaret seçimlerden sonraya ertelendi. İki ülke arasında ortak bakanlar kurulu gibi çalışan Üst Düzey İşbirliği Konseyi'nin (ÜDİK) alt kurumlarından olan Ortak Stratejik Planlama Grubu'nun 5'inci toplantısı 16 Mayıs'ta Türkiye'de yapılması planlanıyordu.

Toplantıya Rusya'dan Dışişleri Bakanı Lavrov, Türkiye'den de Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun başkanlık etmesi bekleniyordu. Söz konusu toplantılarda iki ülke dış politika ilişkileri, bölgesel ve uluslar arası sorunlar masaya yatırılıyor. Stratejik grubun geçen yılki toplantısı 27 Mayıs'ta Moskova'da gerçekleşmiş, Türkiye'den dönemin Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu katılmıştı.

Rus İzvestia gazetesine konuşan diplomatik kaynaklara göre Türk tarafı seçim nedeniyle toplantının ertelenmesini istedi.
Gazetenin iddiasına göre toplantının ertelenmesinin nedenlerinden biri de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Erivan'da yapılan sözde Ermeni soykırımının 100.yıldönümü törenine katılması.

Fakat gazeteye konuşan üst düzey bir Rus kaynak, toplantının ertelenmesinin Türklerin tavır alması ile bağlantısının olmadığını ifade etti. Rus yetkili, "Rusya 'soykırımı' çok önce de tanımıştı. Bu bizim tutarlı konumuz ve hiç bir şekilde değişikliğe uğramadı. Türklerin bize karşı herhangi bir değişikliğin olacağından bahsetmek tuhaf olur. Tutumumuz değişmedi. Bunu her kes biliyor." dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'un Türkiye ziyareti ertelendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER