Rusya gerginliği kış turizminde otellere yansımadı

Rusya gerginliği kış turizminde otellere yansımadı

Türkiye-Rusya gerginliği kış ve kayak turizmi merkezlerinden Erzurum Palandöken dağındaki otellere olumsuz yansımadı. Otel yöneticileri kış turizmi nedeniyle Rusya'dan turist getiren tur operatörleriyle ilgili herhangi bir rezervasyon iptalinin yaşanmadığını söyledi.

Rusların kış ve kayak turizmi için gözde mekanlarından birisi Erzurum. Suriye'de düşürülen Rus savaş uçağının ardından Türkiye ve Rusya arasında yaşanan gerilim gözleri kış turizmine çevirdi. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un vatandaşlarına, 'Türkiye'ye gitmeyin' uyarısının henüz etkisini göstermediği belirtildi.

Palandöken dağındaki Sway Otel Genel Müdür Yardımcısı Ömer Akca, Rusya'dan Türkiye'ye turist taşıyan tur firmasıyla yaptıkları anlaşmaların devam ettiğini ve herhangi bir rezervasyon iptalinin söz konusu olmadığını kaydetti. Akca, 20 Aralık- 15 Mart tarihleri arasında günlük 20 odanın Rus turistlere tahsis edildiğini belirterek, "Uluslararası diplomaside yaşanan gerginlik kış turizmine henüz yansımadı. Rusya'dan Türkiye'ye ve Erzurum'a turist taşıyan tur firmalarıyla yaptığımız görüşmelerde rezervasyon iptalinin söz konusu olmadığını dile getirdiler. Aralık ayında başlayacak olan yeni kayak sezonunda Palandöken'e en az 5 bin Rus turistin gelmesi bekleniyor." diye konuştu.

Renaissance Polat Erzurum Hotel yetkilileri ise dün Moskova'daki tur firmalarıyla yaptıkları telefon görüşmelerinde rezervasyon iptalinin olmadığını açıkladı. Aynı yetkililer, Rus turistlerin spontane gelişen diplomatik gerilimden etkilenmeyeceklerini sözlerine eklediler. CİHAN
<< Önceki Haber Rusya gerginliği kış turizminde otellere yansımadı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER