Rusya ile kriz köy turlarını da olumsuz etkiledi


Rus para birimi rublenin uluslararası para birimleri karşısında değer kaybetmesi ve ardından uçak krizi ile oluşan Rus turist azlığı, köy turlarını da olumsuz etkiledi.

Antalya Manavgat Taşağıl'da köy ve tarihi evleri görme turuna çıkan Avrupalı ve Rus turistler tur sonunda mahallede hatıllı taş evler arasında çember çevirerek kaldıkları otele geri dönüyor. Taşağıl'da turizme kazandırılan bir asırlık 3 taş evin içi 5 yıl önce yöresel eşyalarla donatılarak kültür turizmine kazandırıldı.

Taşağıl Tarihi Taşevleri İşletme Sorumlusu ve aynı zamanda Taşaağıl Muhtarı Ali Nail Arseven, turizme kazandırdıkları 3 evi yıllık ortalama 10 bin turistin ziyaret ettiğini söyledi. Tarihi taş evleri ziyaret eden turistlerin 3'te 1'ini Rusların oluşturduğunu belirten Arseven, şunları kaydetti: "Geçen yıl tarihi evleri 3 bin 500 Rus turist ziyaret ederek yöre insanın çocukluk oyunu çember çevirdi. Bu sene ise Rus parası Rublenin uluslararası para birimleri karşısında değer kaybetmesi ile bine düştü. Bu sene çok az Rus turiste çember çevirtirebildik. Son Rusya'nın uçağı düşmeden önce hem kültür evini ziyaret hemde çember çevirme oyununu birlikte çevirmek için günlük ortalama 5 Rus geliyordu. Kültür evi ziyaretleri için yılbaşı öncesi rezervasyonlarımız vardı. Ama hepsi iptal oldu. Yılbaşı öncesi Rus turistler çember çevirme oyunu oynayamayacağız. Ülkemiz ile Rusya'nın ilişkileri kısa sürede düzelip konuklarımızla çember çevirmek istiyoruz."

Arseven, yaşlı turistlerin Taşağıl'da çember çevirerek çocukluklarına nostalji yaptığını ifade etti.
CİHAN
<< Önceki Haber Rusya ile kriz köy turlarını da olumsuz etkiledi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER