Eğitim Bir-Sen'de 'Medeniyetimizde Eğitim' semineri


Eğitim Bir Sen Adıyaman Şubesi, İlahiyatçı-Yazar Mustafa Yıldız'ın katılımıyla 'Medeniyetimizde Eğitim' konulu seminer düzenledi.

Eğitim Bir Sen Adıyaman Şubesi Mehmet Akif İnan Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen konferansa üyelerle birlikte birçok STK temsilcileri katıldı.
Konferansın açılış konuşmasını Memur Sen Adıyaman İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Adıyaman Şube Başkanı Ali Deniz yaptı. Konuşmasında sendikacılığın ücret talebinden ibaret olmadığına vurgu yapan Deniz, bir sendikacının temel sorunların çözümünde fikir sahibi olması ve kafa yorması gerektiğini, Eğitim Bir Sen'in Türkiye'nin eğitim sorunlarına çözüm odaklı yaklaştığını ve bu sorumluluğunu başarıyla sürdürdüğünü vurguladı.

İlahiyatçı – Yazar Mustafa Yıldız ise Türkiye'de geleneklerinden beslenen bir eğitim sistemine ihtiyacının her geçen gün arttığını ifade ederek, "Talebin olmadığı yerde eğitim olmaz. Öğretmeninin önünde diz çökmeyen bir eğitim anlayışından hiç kimseye fayda gelmez. Öğretmenin itibarının tartışma konusu olduğu bir zihniyette doktor, mühendis, mimar vb. yetiştirilebilir ancak büyük Türkiye'yi kuracak beyinler yetiştirilemez. Çok geçmeden yapılan reformların hayata geçmesi yeni eğitim çalışmalarının geleneksel olanla yeniden değerlendirilmesi gerekir." dedi. Seminer, İlahiyatçı-Yazar Mustafa Yıldız'ın kitaplarını imzalaması ile sona erdi. CİHAN
<< Önceki Haber Eğitim Bir-Sen'de 'Medeniyetimizde Eğitim' semineri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER