Rusya: IŞİD'in elinde taşınabilir hava savunma sistemi var

Rusya: IŞİD'in elinde taşınabilir hava savunma sistemi var

Rusya Genelkurmay Başkanlığı Operasyon Dairesi Başkanı General Andrey Kartapolov, terör örgütü IŞİD'in elinde taşınabilinen hava savunma sistemlerinin bulunduğunu söyledi.

Rus basınına Suriye'de IŞİD'e yönelik askeri operasyonları değerlendiren General Kartapolov, "Elimizde olan bilgilere göre orada taşınabilinen hava savunma sistemi var. Fakat henüz bu silahların fiiliyatta kullandıklarına tanık olmadık. Teröristlerin elinde bu tür silahların olması şunu ortaya koyuyor: Bu sorununun çözümü ile ilgili akıl dışı bir yaklaşımı gözler önüne seriyor." dedi.

Muhabirin, "Amerikan Stinger tipi taşınabilinen hava savunma sistemleri teröristlere sevkiyat yapılıyor mu?" sorusuna Rus general, "Olabilir." yanıtını verdi.

IŞİD'in çağdaş silahlara sahip olduğuna dikkat çeken Kartapolov, teröristlerin çok iyi askeri eğitim aldığını vurguladı.

Rus general, "IŞİD'ten bahsederken onların sıradan haydutlar olduğunu, uzun hançerlerle, makineli otomatik silahlarla dolaşan ve kafa kesmek dışında hiç bir şey yapamadıklarını söylemek yanlış. Onlar savaşmayı biliyor. Onlar çeşitli taktik yöntemleri geliştirmiş bulunuyor. Ki bunları da Irak ve Suriye ordularına karşı operasyonlarında uyguladılar. Şimdi de bu taktikleri başarılı şekilde uyguluyorlar." dedi.

Rus general, IŞİD saflarında Irak ordusunun eski subaylarının savaştığına dikkat çekerek, "Saddam Hüseyin döneminde Irak ordusunda görev yapmış bu subaylar yüksek bilgi ve tecrübelere sahip. Onlar kapasite ve organize işlerini ve insanları eğitme kapasitesine sahip. Dolayısıyla bazı çeteler çok iyi hazırlanmış bulunuyor." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Rusya: IŞİD'in elinde taşınabilir hava savunma sistemi var Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER