Ankara protestosunda sivil polise dayak iddiasına 5 gözaltı


Eskişehir'de Ankara'daki bombalı saldırı protestosu sırasında kendilerini kamera ile görüntüleyen polisi tekme tokat döverek darp ettikleri iddia edilen 5 kişi gözaltına alındı.

Geçen Cumartesi günü, Tepebaşı ilçesi Yenibağlar Mahallesi Üniversitesi Caddesi'ndeki bir alışveriş merkezi önünde toplanan grup, Ankara'daki bombalı saldırıyı protesto etti. Grup, ardından buradan ellerinde pankart ve attıkları sloganlarla Adalar bölgesine doğru yürüyüşe geçti. İddiaya göre, bu esnada sivil bir polis, protestocuları kamera ile görüntülemeye başladı. Gruptakilerden bazılarının 'neden çekiyorsunuz, çekmeyin' uyarısının ardından bazı eylemciler ile sivil polis arasında tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine gruptaki bazı kişiler, görüntü çeken sivil polisi aralarına alarak tekme tokat dövdü. Yerde bir süre tekmelenen sivil polis yaralandı. Gruptaki bazı kişiler ve polis araya girerek olayın büyümesini önledi. Sivil polis, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Daha sonra olayla ilgili çalışma başlatan polis, sivil polisi dövdüğü iddia edilen 5 kişiyi tespit etti. Terörle Mücadele Şubesi ve Güvenlik Şubesi ekiplerince bu kişilerin evlerine operasyon düzenlendi. Gözaltına alınan 5 şüpheli, emniyetteki sorgularının adından adliyeye sevk edildi. CİHAN
<< Önceki Haber Ankara protestosunda sivil polise dayak iddiasına 5 gözaltı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER