Rusya: IŞİD komuta merkezini vurduk

Rusya: IŞİD komuta merkezini vurduk

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Rus jetlerinin IŞİD komuta merkezi olarak kullanılan bir yapıyı vurduğu belirtildi.

Suriye'de iki gün önce terör örgütü hedeflerine yönelik operasyonlara başlayan Rusya, dün akşam saatlerinde de operasyonlarını sürdürdü.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Rusya Hava Kuvvetleri'ne ait Sukhoi Su-34 savaş uçaklarının Suriye'de terör örgütü IŞİD'in komuta merkezi olarak kullandığı hedefi vurduğunu söyledi.

Konaşenkov, "1 Ekim'de Su-34 savaş uçakları Mehdan-Cedid'de bulunan IŞİD eğitim kamplarına ve Rakka'nın güney batısında yer alan Kasratül Faraj bölgesinde kamufle olmuş IŞİD komuta merkezine yönelik saldırı düzenledi." dedi.

Rus askeri sözcü bölgede bulunan IŞİD savaşçılarının, teröristler tarafından kullanılan eğitim alanlarının tamamı ile imha edildiğini açıkladı.

Kolaşenkov Rus Su-34s tipi savaş uçaklarının sahip olduğu teknik özellikler ve navigasyon sistemi ile 5 bin metrenin üzerinde yükseklikten karada bulunan hedefleri tam isabet vurabildiğini ifade etti.

Son 24 saat içinde Suriye'de 12 IŞİD hedefine yönelik saldırı gerçekleştirildiğini ifade eden Rus askeri sözcü, "Gece boyunca da 10 uçuş yapıldı. 7 terör hedefi vuruldu. Operasyonlarda Su-24M ve Su-25 savaş uçakları da katıldı. İdlib bölgesi Marat el-Numan'da bir IŞİD eğitim kampı vuruldu. Teröristlere ait sığınak, mühimmat ve depolar imha edildi." bilgisini verdi.

Rusya'nın Suriye'de terör örgütü IŞİD'e yönelik operasyonlarda 50'den fazla savaş uçağının katıldığı belirtiliyor. CİHAN
<< Önceki Haber Rusya: IŞİD komuta merkezini vurduk Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER