Rusya: Londra'nın uçak kazasıyla ilgili bilgiyi bizimle paylaşmaması şok edici

Rusya: Londra'nın uçak kazasıyla ilgili bilgiyi bizimle paylaşmaması şok edici

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Londra'nın Mısır'da Rusya yolcu uçağının düşmesiyle ilgili bilgileri kendileriyle paylaşmadığını söyledi. Zaharova, bunu "şok edici" olarak nitelendirdi. İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond, hükümet toplantısında yaptığı açıklamada, "Uçağın, yerleştirilen bir patlayıcı cihazla düşmüş olmasının ciddi bir olasılık olduğu sonucuna vardık." iddiasına bulunmuştu.

Moskova'da haftalık basın toplantısında konuşan Zaharova, İngiliz bakanının açıklamalarına değindi. Zaharova, "İngiltere hükümeti Mısır'da uçak kazasıyla ilgili bir bilgiye sahip olduğunu söylüyor. Anlaşılan bir bilgi var. Bu açıklamayı Dışişleri Bakanı yaptı ve kimse de bu bilgiyi Rusya tarafına sunmadı. Açıkçası, bunun bilincine varmak gerçekten de insanı şoke ediyor." şeklinde tepkisini dile getirdi.

Bu açıklamayı bir uzmandan ziyade İngiltere Dışişleri Bakanı tarafından yapılmasına anlam veremediklerini belirten Rus diplomat, "Eğer bu bilgiyi vermiyorsan, o zaman burada özel amaçlar var. Eğer bu bilgiye sahiplerse bu bilgiyi soruşturma komisyonuna bildirmeleri gerekiyor." dedi.

CİHAN
<< Önceki Haber Rusya: Londra'nın uçak kazasıyla ilgili bilgiyi bizimle... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER