Rusya, Mısır dışındaki ülkelere uçak seferlerinin durdurulmasını planlamıyor

Rusya, Mısır dışındaki ülkelere uçak seferlerinin durdurulmasını planlamıyor

Mısır'ın Şarm El Şeyh bölgesinde Rus uçağının düşmesinin ardından Mısır seferlerini durduran Moskova diğer ülkelere yönelik seferlerde ise herhangi bir değişiklik ya da durdurma planlamıyor. Kremlin İdaresi Başkanı Sergey İvanov, Rus özel servislerinin Mısır dışındaki ülkelere giden seferlerin durdurulması konusunda bir tavsiyede bulunmadıklarını söyledi.

Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de gazetecilere konuşan İvanov, "Federal Güvenlik Servisi'nden ve terörle mücadele komitesinden diğer ülkelere yönelik seferlerin durdurulması konusunda bir tavsiye gelmedi ve geleceğini de sanmıyorum" dedi. Bu konunun şimdilik sadece Mısır'ı ilgilendirdiğini vurguladı.

Diğer Ortadoğu ülkelerine Rus uçak seferlerinin devam edeceğini teyit eden İvanov, "Bu ülkelerdeki güvenlik durumunu ve havaalanlarındaki güvenlik sistemlerini yakından takip ediyoruz." diye ekledi.

Rusya'dan seferler konusunda bugün bir diğer açıklama ise Federal Konsey Başkanı Valentina Matviyenko'dan geldi. Brezilya'da temaslarda bulunan Matviyenko, Rusya'nın halihazırda Mısır'dan başka uçak seferlerini durdurmayı planlamadığını söyledi. Bu konunun hiç görüşülmediğini vurgulayan Valentina Matviyenko, Mısır'ın durumunun ise "özel olduğunu" vurguladı.

6 Kasım'da meydana gelen ve 7 mürettebat dahil 224 kişinin hayatını kaybettiği kazanın ardından Mısır seferleri durdurulmuştu. Rusya, Mısır'da bulunan 35 bin vatandaşını da tahliye etmişti.

Öte yandan uçak kazasının neden gerçekleştiğine dair, havada infilak etmiş veya ettirilmiş olabileceği gibi çeşitli iddialar ortaya atılırken, Rusya bu iddialara karşı somut delil gösterilmesini ve delillerin Rusya ile paylaşılmasını talep etmişti. İvanov, saldırının nedenine ilişkin olarak Rus gizli servisinin sessiz olduğu iddialarına da cevap verdi. İvanov, "Evet, istihbarat servisi bu konuda sessiz. Ama bu birşey yapmadığı anlamına gelmiyor. İstihbarat servisi bir borazan olmamalı. Bir kural olarak, istihbarat servisi başarısız olduğunda haberler yapılır. İstihbarat servisi birşey bilmediğinden dolayı sessiz değil." açıklamasında bulundu.

Kremlin İdaresi Başkanı Sergey İvanov (soldaki), Finalandiya'nın başkenti Helsinki'de bazı temaslarda bulundu. İvanov, Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinisto (sağdaki) ile bir araya geldi.
CİHAN
<< Önceki Haber Rusya, Mısır dışındaki ülkelere uçak seferlerinin... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER