Rusya, Süleymanov'un iadesini istiyor


Rusya, terör örgütü IŞİD ile bağlantısı olduğu gerekçesiyle Antalya'da gözaltına alınan 3 Rus vatandaşından biri olan Aydar Süleymanov'un iade edilmesini istiyor. Rus haber ajansı İnterfax, Intepol'ün arananlar listesinde olan Süleymanov'un Rusya'ya iade edilmesi için girişimler Rus makamlarının girişimlerde bulunduğunu duyurdu. Ajansa konuşan bir Rus kaynak, "Uluslararası arananlar listesinde olan Rus vatandaşının iadesi için şu anda Türkiye'deki muhataplarla görüşmeler sürdürülüyor." dedi.

Öte yandan bugün Süleymanov'un serbest bırakıldığına dair haberler de ortaya çıktı. Antalya emniyetinden ismi açıklanmayan bir yetkilinin RİA Novosti'ye yaptığı açıklamaya göre, önceki gün gözaltına alınan Süleymanov'un serbest bırakıldığı belirtildi.

Aynı bilgi Rus Kommersant gazetesinin muhabiri de bu yönde bir iddiada bulundu. Gazetenin Grigory Tumanov isimli muhabiri, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada Süleymanov ile görüştüğünü ve kendisinin serbest bırakılmış olduğunu belirtti. Rus gazeteci, "Süleymanov ile bir kere daha görüştüm. Kendisi hiçbir suçlama olmaksızın serbest bırakıldığını doğruladı. Dosyası göçmen servisine gönderilmiş." tweetini attı.

Bunun üzerine Rusya'nın Ankara Büyükelçiliği de olayla ilgili bir açıklama yaparak, Süleymanov'un serbest bırakıldığına ilişkin bilgilerin teyit edilmeye çalışıldığını duyurdu. Elçiliğin basın biriminde çalışan Igor Mityakov, Interfax ajansına yaptığı açıklamada "Bu konuda Türkiye'den bilgi talebinde bulundu. Henüz bir resmi doğrulama yok." dedi.

Dün bir basın toplantısı düzenleyen Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Mariya Zaharova da Süleymanov'un, Moskova tarafından IŞİD'e militan toplamakla suçlandığını ve Kasım 2015'te Interpol aracılığıyla hakkında arama kararı çıkartıldığını belirtmiş, zanlının Temmuz 2013'te de Rusya'yı kendi isteğiyle terk ettiğini söylemişti.
CİHAN
<< Önceki Haber Rusya, Süleymanov'un iadesini istiyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER