Rusya, Suriye'de 237 IŞİD ve El Nusra hedefini vurdu


Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov son iki gün içinde Rus jetlerinin Suriye'de terör örgütü IŞİD ve El Kaide bağlantılı El Nusra'ya ait 237 hedefi imha ettiğini açıkladı.

Moskova'da düzenlenen basın toplantısında konuşan Konaşenkov, Suriye'nin Hama, Lazkiye, Şam, Halep ve Rakka kentlerinde terör örgütü hedeflerine yönelik 131 sorti yapıldığını belirtti.

Humus'ta örgütün güçlendirilmiş bir sığınağı, Hama'da bir mühimmat deposu, Lazkiye'da El Nusra'ya ait bir komuta merkezi vurulan hedefler arasında yer alıyor.

Halep'te bir eğitim kampını vurduklarını ifade eden Rus askeri yetkili, hastanelerin vurulduğu yönündeki iddiaların gerçekleri yansıtmadığını kaydetti.

Rusya'nın vurduğunu iddia ettiği hastanelerle ilgili inceleme yaptıklarını belirten Konaşenkov, "Altı hastane vurduğumuz iddia ediliyor. Bunlardan beşi zaten hiç yok. Sadece Sarmin'de bir hastane var. Burası da aktif çalışıyor ve herhangi bir kimse zarar görmemiş. Suçlamaların hiçbir dayanağı yok…" ifadelerini kullandı.

Rusya 30 Eylül'den bu yana Şam yönetiminin talebi üzerine IŞİD ve diğer terör örgütlerine yönelik hava operasyonlarını sürdürüyor. Rusya'nın Suriye ordusu başarılı oluncaya kadar hava operasyonlarını sürdüreceği belirtiliyor. CİHAN
<< Önceki Haber Rusya, Suriye'de 237 IŞİD ve El Nusra hedefini vurdu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER