Rusya, Suriye görüşmelerine Kürt temsilcilerinin de katılmasını istiyor


Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, Suriye görüşmelerine Kürt temsilcilerinin de katılmasını istediklerini söyledi. Bogdanov, görüşmelere Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) katılımına karşı çıkmadıklarını da belirtti.
Bogdanov, Viyana'da Rusya, Türkiye, ABD ve Suudi Arabistan dışişleri bakanlarının yaptığı dörtlü toplantıya değindi. Bogdanov, Rusya'nın 38 Suriyeli muhalif gruptan oluşan bir liste hazırladığını ve bu isimlerle konuşmaya hazır olduklarını ifade etti. Rus diplomat, listeyi ortaklarına ilettiklerine işaret ederek, "Suudi Arabistan kendi listelerini bize sundu." dedi.
Rusya'nın hazırladığı listede yer alan Suriyeli muhalif grupların Suriye görüşmelerine katılması gerektiğini belirten Bogdanov, "Bu görüşmelerde mutlaka Kürt temsilcilerinin de katılması lazım. Muhalif ÖSO'nun da bu görüşmelerde yer almasına karşı değiliz. Gerçi ÖSO'nun yönetiminde kimlerin olduğunu bilmiyoruz. Ama genel bir çerçevede katılmalarından yanayız. Kim onları temsil edecek, şuan bilgimiz yok." dedi.
Dün Avusturya'nın başkenti Viyana'da, Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adel bin Ahmed Al-Jubeir arasında dörtlü toplantı yapılmıştı. Yaklaşık 2,5 saat süren toplantının ardından açıklama yapılmadı.
CİHAN
<< Önceki Haber Rusya, Suriye görüşmelerine Kürt temsilcilerinin de... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER