Rusya: Türkiye ile diyaloğun başlaması için şartlar oluşmadı


Rusya Dışişleri Bakanlığı, uçak krizi ile ilişkilerin bozulmasının ardından Türkiye ile tam kapsamlı bir diyaloğu yeniden başlatmak için hiçbir ön şartın oluşmadığını bildirdi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Ankara'nın Su-24 uçağının düşürülmesinden sorumlu olanların cezalandırılmasını reddetmesi ve Suriye'de IŞİD'e karşı yürütülen savaşta "çifte standartlı" davranmasından dolayı, tam kapsamlı görüşmelerin kısa sürede başlamasından bahsetmenin imkansız olduğunu söyledi.

Moskova'da basın toplantısında konuşan Zaharova, "Türk hükümetinin izlediği yol, örneğin Rus uçağının düşürülmesi ve bir askerin öldürülmesinde kabahatını kabul etmemesi, bu olaya karışanların cezalandırılmasına karşı isteksizliği, Rusya'nın Suriye'deki eylemleri konusunda sürekli propaganda yapılması ve uluslararası terörle mücadelede çifte standart kullanması, bütün bunlar Türkiye ile öngörülebilir bir gelecekte tam kapsamlı bir diyaloğun yeniden başlaması için hiçbir önşart oluşturmuyor." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Rusya: Türkiye ile diyaloğun başlaması için şartlar... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER