Rusya yine aynı şeyi yaptı

Finlandiya, Rusya yönünden gelen kimliği belirsiz bir helikopterin hava sahalarını ihlal ettiğini duyurdu. Benzer bir açıklama da Gürcistan Savunma Bakanlığı'ndan geldi. Gürcistan, Rus helikopterinin hava sahalarını ihlal ettiğini açıkladı.

Rusya yine aynı şeyi yaptı

Finlandiya sınır güvenliği hizmeti Rusya toprakları yönünden gelen kimliği belirsiz bir helikopterin, ülkenin hava sahasını dokuz kilometre ihlal ettiğini duyurdu. Hava sahası ihlali, 10 Aralık sabahı Fin Körfezi'nin doğu tarafındaki bölgede meydana geldi.

Finlandiya tarafından yapılan ikaza helikopter pilotunun cevap vermediği kaydedildi. Açıklamaya göte, Finlandiya hava sahasını 6 dakika boyunca ihlal eden helikopter, Fin savaş uçakları tarafından yapılan uyarılardan sonra Rusya hava sahasına geri döndü.

Gürcistan Savunma Bakanlığı da bir Rus helikopterinin hava sahalarını ihlal ettiğini duyurdu. Dün, Bakanlık tarafından gazetecilere yapılan açıklamada, Rusya'ya ait bir helikopterin Gürcistan hava sahasına girdiği ve birkaç dakika sonra çıktığı iddia edildi. Gürcistan Savunma Bakanlığı, meydana gelen olayla ilgili olarak Olay Önleme ve Müdahale Komisyonu'na bilgi verildiğini açıkladı.

<< Önceki Haber Rusya yine aynı şeyi yaptı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER