Rusya'da çalışan 15 Türk'e gözaltı

Türk halı firması Merinos'un Rusya'daki fabrikasında çalışan 15 Türk, çalışma ve oturma izinleri olmasına karşın gözaltına alındı.

Rusya'da çalışan 15 Türk'e gözaltı

Rusya'daki ZAO Merinos fabrikasında görev yapan 15 Türk personel çalışma ve oturma izinleri olmasına karşın gözaltına alındı.

Merinos Rusya Genel Müdürü Erdoğan Şeker tarafından yapılan yazılı açıklamada, Merinos Halı Sanayi ve Ticaret 'nin Rusya'daki yatırımlarından olan ZAO Merinos fabrikasının Rostov eyaletinde faaliyet gösterdiği kaydedilerek, "ZAO Merinos fabrikamıza federal görevliler ve askeri birlikler tarafından baskın yapılmış, fabrikamız çevresi abluka altına alınmış ve içerideki personelimiz enterne edilmiştir" denildi.

Erdoğan Şeker açıklamasında şunları kaydetti:

"Kontrol ve incelemeler sonucunda fabrika bünyesinde görev yapan 15 Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı personelimiz bütün çalışma ve oturma izinleri ile vizeleri tamam olmasına karşın Rus federal görevliler tarafından göçmen bürosunda gözaltına alınmışlardır. Bu arada fabrikada kalan federal yetkililer işletmeye ait bilgisayar sistemimizi kontrol gerekçesi ile söküp fabrikadan ayrılmışlardır. İşletmemize uygulanan bir kapatma ya da üretim durdurma yaptırımı yoktur. Personelimiz gece boyunca gözaltında kalmış ve sabah mahkemeye çıkarılmışlardır. Bütün çalışma izinleri, vizeleri ve tamamen yasal olarak Rusya'da bulunmalarına rağmen mahkemenin kararı 15 Türk personelimiz için sınır dışı etme olarak açıklanmıştır. Geri dönüş ücretini bizim karşılamamız koşuluyla 'hemen sınır dışı edilme işlemleri başlayabilir' denmiştir. Personelimizin bir an önce içinde bulundukları mağduriyeti ortadan kaldırmak için geri dönüş işlemleri tarafımızdan yapılırken, tekrar karar değişmiş, 10 gün kampta kalmaları ve takiben sınır dışı edilmeleri kararı verilmiştir" ifadelerini kullandı.

<< Önceki Haber Rusya'da çalışan 15 Türk'e gözaltı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER