S. Gmündlüler mülteci yurduna saldırıyı protesto etti


Mülteci yurtlarına yönelik saldırılar Hıristiyanlar için kutsal sayılan Noel gecesi de sürdü. Baden Württemberg Eyaleti'nin Schwäbisch Gmünd şehrinde mülteci yerleşkesi olarak hazırlanan bir bina, kimliği belirsiz kişilerce kundaklandı. Polis ve savcılıktan yapılan açıklamalarda, ilk tespitlere göre olayın kundaklama olma ihtimalinin güçlü olduğuna dikkat çekildi. Yangının erken fark edilerek müdahale edilmesinin ise hasarın büyümesini engellediği kaydedildi. 2016 yılı başlarında tamamlanacak olan mülteci yurduna 120 kişinin yerleştirilmesi planlanıyordu.

Polis olayla ilgili görgü tanıklarına çağrıda bulundu. Olayın ardından Schwäbisch Gmündlüler tarihi şehir meydanında toplanarak saldırıyı protesto etti. Yaklaşık 800 kişinin katıldığı gösteriye katılarak 'Gmünd Bildirisi' yapan Schwäbisch Gmünd Belediye Başkanı Richard Arnold, saldırıyı kınayarak daha fazla hoşgörü ve açıklık vurgusu yaptı. Ocak-Haziran döneminde düşük seyreden mültecilere yönelik saldırılar, Almanya'nın mültecilere kapılarını açmasının ardından Temmuz ayından itibaren hızla arttı.

Kasım ayı itibariyle mültecilere yönelik 747 saldırı kayıtlara geçmişti. Resmi verilere göre mülteci yerleşkelerine yönelik 220'nin üzerinde kundaklama olayı gerçekleştirilmiş. CİHAN
<< Önceki Haber S. Gmündlüler mülteci yurduna saldırıyı protesto etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER