Saatlik işgücü maliyeti üçüncü çeyrekte yüzde 4,2 arttı


Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre; mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış saatlik işgücü maliyeti endeksi, 2015 yılı üçüncü çeyreğinde (Temmuz – Eylül) bir önceki çeyreğe göre yüzde 4,2 arttı. Endeks; sanayi sektöründe yüzde 4,4, inşaat sektöründe yüzde 5,1 ve hizmet sektöründe yüzde 3,9 artış kaydetti.

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış saatlik işgücü maliyeti endeksinde en yüksek artış yüzde 6,5 ile ulaştırma ve depolama sektöründe görüldü.

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış saatlik kazanç endeksi üçüncü çeyrekte, bir önceki çeyreğe göre yüzde 4,7 arttı. Endeks; sanayi sektöründe yüzde 3,9, inşaat sektöründe yüzde 4,9 ve hizmet sektöründe yüzde 5,2 arttı.

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış saatlik kazanç endeksinde en yüksek artış yüzde 9,9 ulaştırma ve depolama) sektöründe gözlendi. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış saatlik kazanç dışı işgücü maliyeti endeksi, üçüncü çeyrekte bir önceki çeyreğe göre yüzde 1,8 arttı. Endeks; sanayi sektöründe yüzde 2,4, inşaat sektöründe yüzde 4,4 ve hizmet sektöründe yüzde 1,1 artış kaydetti.

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış saatlik kazanç dışı işgücü maliyeti endeksinde en yüksek artış yüzde 6,9 ile ulaştırma ve depolama sektöründe gerçekleşti.
CİHAN
<< Önceki Haber Saatlik işgücü maliyeti üçüncü çeyrekte yüzde 4,2 arttı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER