Sabit hatlar cep telefonuna taşınıyor

Sabit hatlar cep telefonuna taşınıyor

Mobil operatör Vodafone, kurumlara Tek Telefon Servisi'ni sunuyor. Servis ile sabit hat ile cep telefonu bir araya getiriliyor. Aygıta ve kablolamaya gerek olmadan kurumların sabit telefon numaralarına gelen aramaların mobil telefonlara iletilmesini mümkün kılan servisten Red Business hattına ilave ayda 1 liraya yararlanılabiliyor.

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy, yeni hizmet ile ilgili şunları ifade etti:

"Red Business dünyası ile kurumsal abonelerimizin gerek duyduğu mobil hizmetleri karşılamayı hedefledik. Şu aşamada yenilenen Red Business tarifelerimizi sabit hatları cep telefonuna taşıyan Tek Telefon Servisi ile hizmete sunuyoruz. Tek Telefon ile hiçbir ek yönlendirme faturasına ve santral yatırımına gerek kalmadan sabit telefonlara gelen aramaları mobil hatlara iletiyoruz. Türkiye'de orta büyüklükte şirketlerin aylık sabit telefon faturası 150 lirayı aşabiliyor. Ek fatura karşılığı yönlendirme olmadan ayda ek 1 liraya hayata geçirdiğimiz Tek Telefon ile Vodafone abonesi olan şirketlerin aylık sabit faturalarını sıfırlayarak önemli bir maliyet imkânı sunuyoruz. Diğer yandan senelerdir kullandıkları sabit telefon numaralarını da koruma imkânı sunduğumuz kurumların her an her yerden erişilebilir olmasını mümkün kılıyoruz. Vodafone olarak kurumsal abonelerimizin rekabette öne geçmesi için yeni hizmetler vermeye devam edeceğiz."

Tek Telefon Servisi dâhilinde bulunan Çağrı Yönlendirme Grubu ile sabit telefon numarasına gelen aramalar, daha evvel tanımlanmış mobil numaralara iletiliyor. Grupta bütün mobil telefonlar, yapılmış olan ayara göre aynı anda veya sıra ile çalabiliyor. Otomatik Çağrı Yanıtlama ile de sabit telefonla yapılan aramanın dilenen firma kontağına direkt iletilebilmesi için arayana menü ve kaydedilebilen anonslardan yararlanılarak yönlendirme seçenekleri sunulabiliyor. Böylece firmalara telesekreter hizmeti de veriliyor. Arama Sıralandırma ise sabit telefon numarasına yapılan aramaların iletildiği mobil numaranın meşgul olması durumunda gelen aramaların sıraya alınmasını ve bir görüşmenin tamamlanmasının ardından diğerinin alınmasına olanak veriyor. Kurumlar tüm bu hizmetlerden sabit telefon numaraları aynı kalsa da ek yönlendirme ücreti olmadan, ayda ek 1 lira karşılığında yararlanabiliyor.

Tek Telefon Servisi ile kurumsal abonelerin santral yatırımı yapmasına ve sabit hatlara gerek kalmıyor. Servis kullanıldığında 500-1.000 lira tutarlı santral yatırımında, ayrıca aylık ortalama 100 liralık sabit telefon faturasından tasarruf elde ediliyor.

Vodafone, yenilediği Red Business tarifeleri kapsamında abonelerine Tek Telefon Servisi dışında başka artılar da vaat ediyor. Buna göre paket içerikleri artırılan Vodafone Red Business tarifeleriyle aboneler daha çok dakika, SMS ve data elde edebiliyor. Aboneler ayrıca Her Şey Dâhil Pasaport ile Red Business tarifelerini 51 ülkede kullanabiliyor. Şirkete devamlı bağlanacak aboneler ise Vodafone'un ücretsiz Güvenli Depo Servisi ile kurumsal verilerini ve bireysel dosyalarını bulutta sınırsız saklayabiliyor. İlaveten Red Business tarifelerinden faydalananlar, 1 Nisan 2016'da Türkiye'de hayata geçecek olan 4.5G'ye otomatikman geçebilecek.

CİHAN
<< Önceki Haber Sabit hatlar cep telefonuna taşınıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER