Sabri Ülker Bilim Ödülü başvuruları başladı

Sabri Ülker Bilim Ödülü başvuruları başladı

Sabri Ülker Gıda Araştırmaları Enstitüsü Vakfı tarafından tertip edilen 3. Sabri Ülker Uluslararası Bilim Ödülü yarışması için başvurular başladı. Türkiye'de ve uluslararası alanda yoğun katılımın beklendiği yarışmanın konusu ise 'toplum sağlığı ve beslenme'.

Sabri Ülker Uluslararası Bilim Ödülü ile akademi, enstitülerde okuyan gençlerin teşvik edilmesi; araştırmaların toplum faydasına sunulması amaçlanıyor.

Sabri Ülker Gıda Araştırmaları Enstitüsü Vakfı'nın 2014'te hayata geçirdiği yarışmanın galibi 100 Bin lira ödül alacak.

Tamamlanmış ve uygulanabilir projeler ile www.sabriulkerfoundation.org adresinden İngilizce başvuru yapılan Sabri Ülker Uluslararası Bilim Ödülü'ne katılım için üst yaş sınırı 45 olarak belirlendi. Son başvuru tarihi 1 Mart 2016 olan yarışma, Harvard Üniversitesi Toplum Sağlığı Fakültesi bünyesinde yer alan Sabri Ülker Merkezi tarafından Mayıs 2016'da İstanbul'da tertip edilecek Metabolizma ve Yaşam Sempozyumu'nda ödül töreni ile sona erecek. Yarışmaya Türkiye ve dünyadaki akademi, endüstri ve araştırma enstitülerinden bireysel ya da ekip olarak müracaat etmek mümkün.

Sabri Ülker Uluslararası Bilim Ödülü'nü 2014'te gıda güvenliği projesi ile Gazi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Gülay Bayramoğlu, 2015 bitkisel sterol kullanılarak geliştirdiği ürünle TÜBİTAK MAM Gıda Enstitüsü'nden Doç. Dr. Cesarettin Alaşalvar ve ekibi almıştı.
CİHAN
<< Önceki Haber Sabri Ülker Bilim Ödülü başvuruları başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER