Sabuncubeli Tüneli'nin bitiş tarihi yine değişti


AKP'nin "çılgın" projeleri arasında yer alan, yapımı yılan hikâyesine dönen Sabuncubeli Tüneli'nin bitiş tarihi yine değişti. 19 Haziran 2015 tarihinde yaptığı açıklamada, tünelin 2017 yılının başında biteceğini duyuran AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, son yaptığı açıklamada ise 2017 Aralık ayında biteceğini söyledi.

Genel Başkan Yardımcısı Özdağ, 19 Haziran 2015 tarihinde, yapımı devam eden Sabuncubeli Tüneli'yle ilgili olarak çıkan haber ve spekülasyonlara yönelik bir açıklamada bulunmuş, yeni ihalenin Kalyon İnşaat firmasına verildiğini, yapımın 2017 yılı başında tamamlanacağını söylemişti. Tünelin inşaatı devam ederken 5,5 ay sonra yeni bir açıklama daha yapan Özdağ, "Sabuncubeli Tüneli yapım çalışmaları devam ediyor. Allah nasip ederse 2017 Aralık ayında bitirmiş olacağız." dedi.

Manisa-İzmir arasını karayoluyla 15 dakikaya indirmek için 9 Eylül 2011 tarihinde yapımına başlanan Sabuncubeli Tüneli'nin ihalesini, Koçoğlu Şirketler Grubu almıştı. Grup, 4 Kasım 2014 tarihinde iflas etmişti. 35 milyon dolarlık dış finansman kredisi ise Karayolları Genel Müdürlüğü'ne kalmıştı. Tünelin inşaatında çalışan çok sayıda kişi de işsiz kalmıştı. Geçen aylarda açılan yeni ihaleyi ise Kalyon İnşaat almıştı. Proje kapsamında 4 bin 80 ve 4 bin 74 metrelik iki tünel açılacak, toplam 6,5 kilometre bağlantı yolu yapılacak. CİHAN
<< Önceki Haber Sabuncubeli Tüneli'nin bitiş tarihi yine değişti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER