Sabuncubeli Tüneli'nin sol tüpünde bin 730, sağ tüpünde 2 bin 20 metre ilerlendi


Manisa-İzmir arasını karayolu ile 15 dakikaya indirmek için 9 Eylül 2011 tarihinde yapımına başlanan, ancak firmanın iflas etmesi nedeniyle yapımını bir süre ara verilen Sabuncubeli Tüneli'nin sol tüpünde bin 730 metre, sağ tüpünde de 2 bin 20 metre ilerleme sağlandığı bildirildi.

Manisa İl Koordinasyon Kurulu toplantısı Vali Erdoğan Bektaş başkanlığında Şehzadeler Kaymakamlığı toplantı salonunda yapıldı. Toplantı da konuşan Karayolları 2. Bölge Müdür Yardımcısı Baki Çoban, Müdürlüğün 18 projenin devam ettiğini söyledi. Çoban, "İzmir-İstanbul otoyol çalışması, İzmir-Ankara otoyol çalışması devam ediyor. Manisa-İzmir arasını 15 dakikaya indirecek Sabuncubeli Tüneli'nde de çalışmalar devam ediyor. Tünel içerisinde kazı destek çalışmaları sürüyor. Toplamda sol tüpte bin 730 metre, sağ tüpte 2 bin 20 metre ilerleme sağlandı." dedi.

Manisa-İzmir arasını karayoluyla 15 dakikaya indirmek için 9 Eylül 2011 tarihinde yapımına başlanan, AK Parti'nin projeleri arasında yer alan Sabuncubeli Tüneli'ndeki çalışmalar, 4 Kasım 2014 tarihinde firmanın iflas etmesiyle durmuştu. İnşaatın durması nedeniyle çok sayıda çalışan işsiz kalmış ve uzun süre maaşlarını alamamıştı. Uzun bir aradan sonra Sabuncubeli Tüneli inşaatının ihalesi Kalyon İnşaat'a verildi.

Yapımı yılan hikayesine dönen Sabuncubeli Tüneli'nin bitiş tarihi, son olarak 2017 Aralık ayı olarak belirtildi. CİHAN
<< Önceki Haber Sabuncubeli Tüneli'nin sol tüpünde bin 730, sağ tüpünde... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER