Sadece Erzurum'da olanlara bakmak yeter

Dünya kadınlar gününde içi boş mesajlar yayınlayan ya da romantik kampanyalar düzenleyenler, sadece bir Anadolu şehrinde olan bitene ses vermiyor. İşte Erzurum...

SHABER3.COM

Bugün Dünya Kadınlar Günü. Özellikle şiddet gören ya da mağdur edilen kadınların anılarak durumlarının düzeltilmesi için kampanyaların tertip edildiği bu özel günde, Türkiye'de binlerce kadın evlerinde Kur'an ve Risale-i Nur sohbeti düzenleme, talebe için kermes yapma ve burs toplama, yasal sendikaya üye olma, banka hesabı açma gibi suçlar(!) ya da isimsiz ihbarlarla tutuklu bulunduruluyor.

Sadece bir ilimizi mercek altına alarak Türkiye genelinde tertip edilen zulümleri örnekleriyle anlatmaya çalışacağız. Bağrından Nene Hatun, Kara Fatma gibi milli mücadele kahramanları çıkaran muhafazakarlığıyla ünlü Erzurum'a bakarsak;

Yukarıda sayılan maddelerden Sulh Ceza Hakimleri eliyle tutuklanan genciyle yaşlısıyla 122 hanımefendi Erzurum'da cezaevlerinde tutuluyor. Erzurum'da tutuklanan kadınlar arasında Fethullah Gülen Hocaefendi'ye akraba olma suçunu işleyen de var, eşi bulunamadığı için rehin olarak alıkonan da.

Erzurum'da sıkışık koğuşlarda annesiyle birlikte büyüyen 8 de bebek/çocuk bulunuyor. Bu bebeklerin 5'i annesi tutuklandıktan ya hemen önce ya da hemen sonra doğmuş. Dolayısıyla annelerinin de en çok bakıma muhtaç olduğu lohusa dönemleri de maalesef cezaevi koşullarında geçti/geçiyor. 

ERZURUM'DA 916 ÇOCUĞUN EBEVEYNLERİNDEN EN AZ BİRİ TUTUKLU

Saraydaki kişiye koşulsuz itaati ve sorgulamasız biatı şiar edinen bir kısım (vicdan sahipleri müstesna) müslümanlar, şehirlerindeki cezaevinde tutulan bu bebekler ve annelerinin ne yiyip içtiğinden elbette haberdar olmadıklarını söyleyeceklerdir. Peki bu kişilerin, annesi, babası veya her ikisi tutuklanan çocuklardan haberdar olmaması mümkün mü? Sayıya bakılırsa hayır. Zira Sadece Erzurum'da ebeveynlerinden en az biri tutuklu bulunan 15 yaş altı çocuk sayısı tam 916. 

Orta büyüklükte bir ilde 916 çocuk travma yaşarken bu mağduriyetten bir şekilde habersiz kalmak ne kadar mümkün?

Samanyoluhaber.com'un açık kaynaklardan edindiği bilgiye göre durumu Erzurum'da genelleştirirsek ağır sağlık problemine rağmen cezaevinde tutuklu bulundurulan ve bakımları yapılamayan (kadın/erkek) 23 kişi bulunuyor. Sulh Ceza Hakimi'nin insafa gelip kendilerini serbest bırakmasını bekleyen 23 hasta kişi. 

Yine gözaltı ve cezaevi safahatında fiziki ya da psikolojik işkenceye maruz kaldığını beyan ederek şikayette bulunan (kadın/erkek) 75 kişi bulunuyor.

Yukarıda sayılan rakamlar sadece Erzurum'a ait. Bu rakamları 81 ile çarpabilir misiniz?

Samanyoluhaber.com / ANALİZ
<< Önceki Haber Sadece Erzurum'da olanlara bakmak yeter Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER